Braconieri care acționează pe Lacul Snagov și care alimentează piața neagră cu pește au fost prinși în flagrant de polițiști de la Poliția Transporturi Ilfov din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, într-o razie care a avut loc în weekend.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că peștele prins, ilegal, de braconieri este, în general știuca, biban, șalău, caras și platică.

În general, au precizat aceleși surse, în exclusivitate pentru evz.ro, peștele braconat este vândut, în comunitate, pe piața neagră.

Concret, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Ilfov din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, au desfășurat în acest weekend, o acțiune pe Lacul Snagov, pentru prinderea celor care încalcă legea la pescuit.

Acțiunea, susțin oamenii legii, a fost fectuată în cadrul operațiunii internaționale CLEAN WATERS – Anti-braconaj, ,  îndreptată împotriva pescuitului ilegal.

Peste 20 de ambarcațiuni, verificate de polițiști

În cadrul acțiunii din weekend, zeci de persoane au fost legitimate, din care 51 pescari.

De asemenea, oamenii legii din Poliția Transporturi Ilfov au verificat 21 ambarcațiuni.

Oamenii legii au depistat în flagrant două persoane care foloseau, pentru pescuit, plase monofilament, acestora fiindu-le întocmite dosare penale pentru nerespectarea prevederilor OUG 23/2008.

De asemenea, de la cele două persoane, oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două plase monofilament, în lungime totală de 75 metri.

Polițiștii informează că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare.

Operațiune la nivel internațional

În anul 2019, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției Frontieră, Autoritatea Navală Română și Garda Națională de Mediu, a inițiat și coordonat, la nivel european, operațiunea tip multi-taskforce intitulată „CLEAN WATERS 2019”.

 

Acțiunea a fost inițiată în cadrul AQUAPOL (Asociaţia Europeană a Poliţiilor Navale şi Autorităţilor Navale), HUB – ul de navigație interioară/maritimă „Dunăre – Marea Neagră”, precum și în urma demersurilor efectuate în cadrul Comisiei Dunării și a grupurilor de lucru EUSDR (European Union Strategy for the Danube Region – Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării).

 


Operațiunea internațională „CLEAN WATERS 2019”, pentru depistarea infracțiunilor pe Dunăre

Polițiștii au dat iama în braconierii din Deltă. Ce captură au făcut