O serie de mesaje și e-mailuri despre presupusele legături ale lui Hunter Biden care implică operațiunile sale comerciale au ieșit la lumină joi. În unele din ele apar referiri la Joe Biden drept „președinte” iar un mesaj între partenerii de afaceri spune clar: „Nu menționați că Joe este implicat”, scrie Daily Mail. Un alt mesaj se referă la „Președintele meu” – care ar putea fi Joe Biden.

E-mailurile și mesajele text provin de la Tony Bobulinski, care a fost joi invitat la dezbaterea finală dintre Donald Trump și Joe Biden. El trebuia să apară vineri în fața Comitetul pentru Securitate Națională a Senatului, dar președintele acestuia a anunțat că Bobulisnki nu o poate face întrucât este interogat de FBI.

Bobulinski, în vârstă de 48 de ani, un veteran al marinei, devenit om de afaceri, a încercat să stabilească un acord de afaceri în China împreună cu Hunter Biden. FBI i-a cerut asociatului de afaceri al lui Hunter Biden Tony Bobulinski să se prezinte vineri la un interogatoriu – la o zi după ce a făcut acuzații televizate împotriva lui Joe Biden și a participat la dezbaterea prezidențială ca invitat al președintelui Trump.

Oficialii FBI s-au întâlnit cu Bobulinski a doua zi după ce acesta a vorbit despre mesaje și e-mailuri compromițătoare, a recunoscut că a încercat să încheie un acord de afaceri cu membrii familiei Biden și a spus că predă trei telefoane mobile cu informații la FBI. El are dovezile pe trei telefoane pe care a spus că le va preda FBI și despre care spune că arată „corupția din familia Biden.

Toate aceste lucruri se întâmplă după ce Donald Trump i-a cerut Procurorului General Bill Barr „să facă ceva” în legătură cu e-mailurile de pe laptopul lui Hunter Biden, iar presa a scris că s-a discutat despre concedierea directorului FBI, Chris Wray. Trump și Barr par a fi frustrați pentru că nu au dat nici o „surpriză în octombrie”, o paralelă cu redeschiderea anchetei în 2016 de către James Comey vizând adresa de e-mail a lui Hillary Clinton. Asocierea cu strategia din alegerile prezidențiale din 2016 a fost pe deplin clară atunci când campania lui Trump a făcut joi o altă mișcare-surpriză înainte de dezbaterea finală, punându-l pe Bobulinski să declare public că Joe Biden era „familiarizat” cu relațiile de afaceri ale fiului său în China.

Fostul vicepreședinte SUA a contraatacat agresiv campania Trump în cursul dezbaterii, spunând că nu a primit niciodată bani de la o „sursă străină”.