Un șofer în stare de ebrietate din Municipiul Sibiu, s-a prezentat la sediul Biroului Rutier şi a mărturisit că este vinovat că a consumat alcool, deşi nu a accidentat pe nimeni, după ce, mai întâi a sunat la 112 ca să se autodenunţe. Deși a solicitat să fie ridicat de poliție de acasă, bărbatul nu a mai avut răbdare să aștepte. Informația a fost dată publicității de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, într-un comunicat de presă.

„Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 11,40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezenţa unui echipaj de poliţie rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuinţa bărbatului, însă acesta nu se afla acasă”, se arată în comunicatul transmis de poliția sibiană.

La scurtă vreme, polițiștii au fost redirecționați la sediul Biroului de Poliție Rutieră unde erau așteptați de șoferul sibian, băut, care s-a deplasat la volanul propriului autoturism.

„În schimb, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier, în faţa căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea”, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Potrivit informațiilor date publicității de IPJ Sibiu, şoferul a avut o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului”, mai precizează reprezentanţi IPJ Sibiu.