Evenimentul Zilei > Social > Viața după moarte: Michael a văzut în „tunelul luminos”, prieteni decedați
Viața după moarte: Michael a văzut în „tunelul luminos”, prieteni decedați

Viața după moarte: Michael a văzut în „tunelul luminos”, prieteni decedați

O nouă experiență.

Viața după moarte omul care a văzut tunelul…

Un bărbat care a fost în stare de moarte aparentă crede că a văzut „lumina” la capătul tunelului, iar în interiorul Luminii se aflau cei dragi ai săi, decedați, care îl primeau în Viața de Apoi. Ceea ce se întâmplă când murim rămâne unul dintre cele mai mari mistere pentru omenire. Nu au existat niciodată și nici nu vor exista vreodată dovezi concludente ale vieții de apoi, dar unii oameni sunt convinși că există viață după moarte. (NDE).

În timpul scurtului său moment de moarte, Michael crede că a văzut lumina de la capătul tunelului și este acum convins că știe ceea ce îl așteaptă când va muri. Michael a explicat pentru Near-Death Experience Research Foundation: „M-am trezit într-un tunel întunecat. Era o lumină în depărtare și vedeam oameni acolo. Nu le-am putut vedea fețele, deoarece erau prea departe. M-am apropiat și erau persoane dragi mie, decedate. Apoi, viziunea a dispărut și am auzit pe cineva spunând: Bine ai revenit. Erau medici.”

Experiment pe creierul șobolanilor

În timp ce Michael crede că această experiență este dovada vieții de apoi, unii cercetători consideră că experiența sa nu este unică și este asociată cu o creștere a activității creierului în momentele de criză. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au indus clinic stop cardiac la șobolani, în timp ce monitorizau simultan activitatea creierului.

Jimo Borjigin, profesor asociat de fiziologie moleculară și integrativă și profesor asociat de neurologie, a declarat: „Acest studiu, efectuat la animale, este primul care se ocupă de ceea ce se întâmplă cu starea neurofiziologică a creierului într-un organism aflat pe moarte. Am presupus că, dacă experiența tip viață după moarte provine din activitatea creierului, corelații neurali ai conștiinței ar trebui să fie identificați la oameni sau animale chiar și după încetarea fluxului sanguin cerebral.”

În esență, s-a verificat dacă creierul este mai activ acele momente, pentru că astefle s-ar explica dacă am avea viziuni atât de puternice, care îi fac pe unii oameni să creadă că au văzut viața de apoi. Dr. Borjigin a adăugat: „Predicția că vom găsi unele semne de activitate conștientă în creier în timpul stopului cardiac a fost confirmată cu date științifice”.

Viața după moarte omul care a văzut tunelul…