Evenimentul Zilei > Monden > Viață după moarte. Experiența incredibilă a lui Daniel. Ce a văzut când a părăsit sala de operații
Viață după moarte. Experiența incredibilă a lui Daniel. Ce a văzut când a părăsit sala de operații

Viață după moarte. Experiența incredibilă a lui Daniel. Ce a văzut când a părăsit sala de operații

Un britanic a relatat o experiență cutremurătoare, pe care o consideră un preambul pentru viața de dincolo de moarte.

Viață după moarte. Deși sunt în continuare multe întrebări fără răspuns legate de viața după moarte, cercetătorii interesați de fenomen au acordat multă atenției cazului neobișnuit trăit de un britanic.

Viață după moarte. A suferit o moarte aparentă în urma unei supradoze de medicamente

Daniel a suferit un episod de moarte temporară în urma unei supradoze de medicamente, fiind internat la spital. Acum 6 ani, britanicul era programat în vederea unei operații la coloană. După ce a părăsit sala de operație, a fost legat de un aparat care ușurează durerile provocate de medicație. Conform protocolului, Daniel nu trebuia să mai primească tratament medicamentos la acel moment. Însă durerile post-operatorii deveniseră insuportabile, astfel că pacientul era disperat să găsescă o soluție de atenuare a suferinței.

Britanicul a povestit, pentru Fundația de cercetare a experiențelor de moarte aparentă (NDERF), că i-a cerut sorei medicale ceva care să-i ușureze suferința. „Soția mea i-a spus asistentei că nu trebuia să mai primesc medicamente paliative, însă sora nu a ascultat-o”. După ce a fost conectat la un aparat special, Daniel a folosit în mod repetat mecanismul respectiv până ce a ajuns la osupradoză accidentală. A urmat o experiență incredibilă de moarte aparentă, care l-a convins pe englez că există viață după moarte.

„Am văzut un tunel cu o lumină albă la capăt. M-am îndreptat spre lumină. Acolo era bunica”

„Am văzut un tunel cu o lumină albă la capăt. M-am îndreptat spre lumină. Acolo mi-a văzut bunica. Ne-am întrebat ce mai facem. I-am spus că m-am căsătorit și că am două fete. De asemenea, că sunt foarte fericit. I-am mai spus că îmi pare rău că nu am fost alături de ea în ultima sa zi pe această planetă”. În scurt timp bunica sa i-a spus că trebuie să se întoarcă. Atunci Daniel s-a trezit pe patul de spital, simțind nevoia de aer.

După acest incident, britanicul afirmă că nu și-a mai putut folosi picioarele. A trebuit să reînvețe să meargă. Devenise dependent de echipamentele medicale și a avut nevoie de o săptămână pentru a putea folosi din nou toaleta. Din cauza durerilor intense la coloană, a trebuit să învețe din nou cum să se dea jos din pat.

A fost sau n-a fost? Oamenii de știință avansează ipoteza unor fenomene naturale

Totuși, deși relatarea este fascinantă, nu există dovezi precise că este vorba de o întâmplare paranormală, conchid specialiștiii. Aceștia avansează ipoteza unor posibile fenomene naturale. Confom unei teorii, experiențele de moarte aparentă (NDE) se datorează unei sincope a alimentării creierului cu oxigen.

De exemplu, un studiu realizat pe șobolani la Universitatea din Michigan (SUA) a arătat că activitatea creierului poate fi accelerată în secundele finale de viață. Oamenii de știință participanți la studiu au indus un stop cardiac șobolanilor din laborator. În tot acest timp le-au monitorizat activitatea creierului.

Doctorul Jimo Borjigin, profesor asociat de fiziologie moleculară și integrativă, a explicat: „Ipoteza că am putea identifica unele semne de  activitate conștientă la nivelul creierului în timpul unui stop cardiat  a fost confirmată de aceste date.”

Sursa: Daily Express