Evenimentul Zilei > EVZ Special > Povestea ursului care a murit de supradoză când a plouat cu cocaină din cer
Povestea ursului care a murit de supradoză când a plouat cu cocaină din cer

Povestea ursului care a murit de supradoză când a plouat cu cocaină din cer

În timp ce se plimba prin pădurea Chattahoochee-Oconee, din statul american Georgia, un urs negru a dat peste un rucsac burdușit cu cocaină.

Ursul, care nu cântărea mai mult de 80 de kilograme, devorează o parte din drog și moare în interval de douăzeci de minute.

Medicul șef legist al laboratorului de criminalistică al Georgiei a estimat ulterior că ursul ar fi înghițit trei sau patru grame de cocaină.

La circa o săptămână după moartea ursului, un vânător, a cărui identitate a rămas necunoscută până astăzi, descoperă cadavrul bietului animal și le povestește prietenilor, fără a sufla o vorbă autorităților.

Este nevoie de trei săptămâni pentru ca, din gură în gură, povestea să ajungă la urechile unui paznic de vânătoare. Acesta informează Georgia Bureau of Investigation (GBI), ai cărui agenți descoperă cadavrul ursului pe 20 decembrie.

La un anumit moment, între descoperirea ursului mort de către vânător și sosirea agenților GBI, toată cocaina dispare, căci, așa cum avea să remarce unul dintre agenți, „în mod evident, ursul nu a putut înghiți 35 de kilograme de cocaină”.

Un alt agent, la fel de circumspect în fața ambalajelor de cocaină goale, lăsate în interiorul rucsacului, va declara ziariștilor: „Vă spun eu, ceva nu e în regulă”.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.