Evenimentul ZileiSocialVești proaste pentru români. Nu au cum să fugă de instituțiile statului

Vești proaste pentru români. Nu au cum să fugă de instituțiile statului

Vești proaste pentru români. Nu au cum să fugă de instituțiile statului
Românii care refuză noile cărți de identitate, ca să nu fie identificați pe baza cipului, nu vor scăpa de instituțiile statului, a declarat Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării.

Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune, că românii care refuză noile cărți de identitate, astfel încât să nu fie identificați pe baza cipului, nu au cum să scape de instituțiile statului.

Ministrul Teleman a mai spus că indiferent dacă folosesc această carte nou de identitate sau pe cea veche, datele românilor vor fi stocate fi în acest cloud guvernamental.

„Toată lumea folosește sintagma de cloud guvernamental, este un sistem mare care seamănă cu un cloud. Înseamnă un nucleu de date, de bună calitate pe care le pot folosi alte instituții care sunt satelit în jurul acestui nucleu de date. Aceste instituții care folosesc date se leagă și pot folosi date din acel nucleu central, iar următorul cerc periferic e al unor platforme de date, aici o să aven Justiție, Muncă, Sănătate, MAI, Externe, de aici mai departe un post de poliție sau o administrație financiară pot interoga date și din nucleul central”, a spus ministrul.

„Noi ne dăm acordul pentru fiecare set de date pe care îl împărtășim cu statul român. Dacă zici nu, înseamnă să renunți la serviciile medicale, să renunți la dreptul de a fi un cetățean cu identitatea în România. Românii nu pot refuză să fie în această bază de date. Este evidența populației”, a afirmat Ciprian Teleman.

Începând din 2 august 2021 vor intra în vigoare noile cărți de identitate electronice, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene. Acestea vor fi eliberate începând cu vârsta de 12 ani, vor avea dimensiunea unor carduri bancare și vor conține o serie de elemente de identificare, pe un cip electronic.


Accesează: