Evenimentul Zilei > Actualitate > Mari beneficii pentru românii care participă la campania de vaccinare. Cum vor fi stimulați scepticii
Mari beneficii pentru românii care participă la campania de vaccinare. Cum vor fi stimulați scepticii

Mari beneficii pentru românii care participă la campania de vaccinare. Cum vor fi stimulați scepticii

Persoanele care au participat sau vor intra în campania națională de vaccinare ar putea să se bucure de multe beneficii în viitorul apropiat.

Românii care s-au vaccinat ar putea să aibă mari beneficii datorită adeverinței care certifică imunizarea. Accesul la spectacole, în incinta muzeelor sau călătoriile în străinătate s-ar putea număra printre beneficii. De asemenea, pentru a-i stimula și pe cei care nu vor să se vaccineze, guvernanții se gândesc să le acorde o zi liberă plătită. Cinci milioane de români ar trebui să fi participat la această campanie de vaccinare, până în vară.

Beneficii pentru românii care au participat la campania de vaccinare

De asemenea, două milioane ar rămâne neimunizați, după cum au calculat cei care se ocupă de planul național de imunizare. Despre posibilitatea acordării unei zile libere, pentru ca persoanele care sunt programate la vaccinare să aibă timp să se ocupe de acest proces, a vorbit premierul Florin Cîțu.

„Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru. Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”.

„O zi liberă ar putea să fie mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării”

„O zi liberă ar putea să fie mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare ca oamenii să se vaccineze, nu o să le dăm un premiu”, a afirmat și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

În ceea ce privește beneficiile adeverinței de vaccinare, Ludovic Orban, președintele PNL, a spus că se va lua o decizie în curând la nivel european. „Într-un orizont de timp de o lună şi jumătate două se va ajunge la o decizie la nivel european. Aici trebuie găsit un echilibru ca să nu se creeze discriminări evidente între cei vaccinaţi şi cei care nu sunt, dar vor”.