Valeriu Gheorghiță a anunțat ce procent a fost vaccinat din populația României. Conform coordonatorului campaniei de vaccinare, 15% din populația țării a fost imunizată împotriva coronavirusului.

Acesta a precizat că de acum înainte la alocarea centrelor de vaccinare se va ține cont și de criteriul adresabilității.

”Suntem pe la 15% în acest moment” , a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Important este ca acest număr să crească, în caz contrar, toate eforturile făcute până acum de autorități sunt pierdute.

“Virusul se mișcă mai repede decât noi”

”Nu am reuși ca în perioada următoarelor luni să controlăm așa cum trebuie pandemia, am fi cu aceleași restricții. Posibilitatea ca acest virus să capete noi mutații care nu vor mai fi acoperite de vaccinurile care deja au fost administrate, adică să punem cumva în pericol și beneficiul pe care persoanele vaccinate îl au. Dacă apar alte tulpini virale care nu mai sunt acoperite suficient de bine de vaccin am pierdut orice efort pe care l-am făcut până acum. Din păcate virusul ne-a demonstrat până acum că se mișcă mai repede și decât noi și decât restricțiile pe care noi le-am luat. Suntem de multe ori în spatele evoluției acestei pandemii și luăm decizii reactive în loc să luăm decizii proactive” , a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.