Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești extraordinare despre vaccinul Moderna. Acțiunile companiei au explodat în ultimele zile
Vești extraordinare despre vaccinul Moderna. Acțiunile companiei au explodat în ultimele zile

Vești extraordinare despre vaccinul Moderna. Acțiunile companiei au explodat în ultimele zile

Vaccinul produs de cei de la Moderna este bun de livrat pe piață și în perioada imediat următoare va ajunge în multe țări.

Au fost trase concluziile în privința vaccinul Moderna. Acesta este sigur și eficient în proporție de 94%, spun autoritățile de reglementare, deschizând calea, astfel, pentru autorizarea sa de urgență în SUA.

Analiza realizată de către Administrația americană de Alimente și Medicamente (FDA) arată că acesta ar putea deveni al doilea vaccin anti-coronavirus în SUA, conform BBC.

Vestea a fost dată la o zi după ce locuitorilor din Statele Unite ale Americii li s-a administrat vaccinuri Pfizer-BioNTech. Spre deosebire de vaccinul Pfizer, cel de la Moderna nu are nevoie de depozitare extrem de rece în timpul transportului. Datele despre Moderna au fost publicate de FDA, astăzi, înaintea reuniunii comitetului special pentru vaccinare, care va discuta joi despre acest subiect. În același timp, vestea vine în timp ce ce numărul morților de Covid-19 în SUA a trecut de 300.000, conform specialiștilor de la Universitatea Johns Hopkins.

Nu există probleme de siguranță specifice

Documentul, care este format dintr-un număr de 54 de pagini, relevă că nu există „probleme de siguranță specifice” și că reacțiile adverse grave sunt foarte rare. Dacă va fi aprobat de către echipa de experți la sfârșitul acestei săptămâni, dar și de către șeful departamentului privind vaccinurile din FDA, livrările de vaccin Moderna ar putea începe urgent, în 24 de ore.

Cei de la Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) au ajuns la concluzia că există o rată de eficacitate de 94,1%, potrivit unui studiu realizat pe 30.000 de persoane. Cele mai frecvente efecte secundare au inclus febră, dureri de cap și dureri musculare și articulare.

Diferență mare între temperaturile la care trebuie transportate

Săptămâna trecută, oficialii de la FDA au publicat date similare despre Pfizer, înainte de a-i da „undă verde”. Compania Moderna a fost fondată în 2010 și până acum nu a avut niciodată un produs aprobat de FDA. Acțiunile companiei au înregistrat o creștere de aproape 700% până în acest an. Vaccinul celor de la Moderna trebuie transportat la o temperatură de -20 de grade Celsius. Cel al companiei Pfizer are nevoie de o temperatură mult mai scăzută, de -70 de grade Celsius.