Evenimentul Zilei > Social > Vaccinul Moderna, testat pe adolescenți! Minorii vor fi ţinuţi sub observaţie. Când vor primi a doua doză
Vaccinul Moderna, testat pe adolescenți! Minorii vor fi ţinuţi sub observaţie. Când vor primi a doua doză

Vaccinul Moderna, testat pe adolescenți! Minorii vor fi ţinuţi sub observaţie. Când vor primi a doua doză

Studiul este realizat pe un grup de 3.000 de participanţi sănătoşi din Statele Unite ale Americii şi va analiza siguranţa şi eficienţa vaccinului Moderna, mRNA-1273, care este administrat în două doze, la un interval de 28 de zile.
Studiul, realizat în colaborare cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedică Avansată, va evalua siguranța și eficacitatea administrării a două doze de vaccin la distanță de 28 de zile, se spune în anunț.
„Suntem încântați să începem acest studiu de fază 2/3 al ARNm-1273 la adolescenții sănătoși din SUA Scopul nostru este de a genera date în primăvara anului 2021 care vor sprijini utilizarea ARNm-1273 la adolescenți înainte de școala din 2021” , a declarat CEO-ul Moderna Stéphane Bancel în anunț.

Cele mai renumite companii producătoare de vaccinuri aşteapă aprobarea în regim de urgenţă de la autorităţi

Reamintim că Moderna a depus cereri de aprobare în regim de urgenţă în Statele Unite şi în Uniunea Europeană după ce rezultatele complete ale studiului său clinic de fază 3 au arătat că vaccinul are o eficienţă de 94% în rândul adulţilor şi nu generează îngrijorări majore legate de siguranţa persoanelor vaccinate.
Şi Pfizer-BioNTech a depus cereri de aprobare în regim de urgenţă de către autorităţile cu rol de reglementare din Statele Unite şi din Uniunea Europeană, după ce vaccinul lor, administrat tot în două doze, a dovedit o eficienţă de 95% în prevenirea maladiei COVID-19 şi nu a generat îngrijorări legate de siguranţă.
„Suntem încurajați de analizele intermediare și primare ale studiului de fază 3 COVID la adulți cu vârsta peste 18 ani și acest studiu la adolescenți ne va ajuta să evaluăm siguranța potențială și imunogenitatea candidatului nostru la vaccinul COVID-19 în rândul acestui segment de populație tânără. Sper că vom putea oferi un vaccin sigur pentru a oferi protecție adolescenților, astfel încât aceștia să se poată întoarce la școală într-un cadru normal” , se mai arată continuatul oficial prezentat de CNN.