Compania Bio Farma face marele anunț: super-eficiență pentru vaccinul chinezesc Sinovac

Compania Bio Farma face marele anunț: super-eficiență pentru vaccinul chinezesc Sinovac

La aproape un an de la declanșarea pandemiei, veștile optimiste despre vaccinurile destinate controlului SARS-CoV-2 devin tot mai dese. O eficiență foarte ridicată are și vaccinul chinezesc Sinovac, relevă un studiu de ultimă oră.

Compania farmaceutică indoneziană Bio Farma a anunţat, marţi, că datele preliminare rezultate din studiul clinic pe care îl desfăşoară asupra vaccinului produs de compania chineză Sinovac relevă o eficacitate de până la 97%, informează Reuters, citată de Agerpres. "Echipa noastră care conduce studiul clinic a constatat, în termen de o lună, că datele intermediare relevă o eficacitate de până la 97%", a declarat Iwan Setiawan, purtător de cuvânt al Bio Farma.

Compania nu a furnizat date cu privire la numărul de participanţi care au fost infectaţi pe parcursul studiului clinic în care sunt implicate circa 1.600 de persoane, notează Reuters. Iwan a declarat că Bio Farma va aştepta rezultatele finale şi a precizat că se aşteaptă ca Agenţia pentru alimente şi medicamente din Indonezia să autorizeze vaccinul în sistem de urgenţă la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a se putea începe campania de vaccinare în masă.

Finanțare de 500 milioane de dolari

Luni, laboratorul chinez Sinovac Biotech a anunţat că a obţinut o finanţare de 500 de milioane de dolari pentru producerea vaccinului său împotriva noului coronavirus. Banii vor fi investiţi de grupul chinez Sino Biopharmaceutical, cu sediul la Beijing şi cotat la bursa din Hong Kong, iar Sinovac a explicat că vor fi folosiţi la extinderea cercetărilor şi capacităţii de producţie a vaccinului, denumit CoronaVac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până la sfârşitul anului se intenţionează producerea a 600 milioane de unităţi, iar în schimbul investiţiei Sino Biopharmaceutical va primi 15% din capitalul unei filiale a Sinovac, Sinovac Life Sciences.

Patronul Sinovac, Yin Weidong, a subliniat luni într-un comunicat că vaccinul „a atins o etapă foarte importantă în testele clinice din Asia şi America Latină”. Beijingul a început deja să administreze vaccinuri anumitor categorii de persoane considerate prioritare.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a devenit prima ţară occidentală care a dat undă verde distribuţiei unui vaccin, cel pus la punct de Pfizer şi BioNTech, vaccinarea debutând marţi. La rândul ei, Rusia a început vaccinarea anumitor categorii cu vaccinul său Sputnik V, aminteşte AFP.