Evenimentul Zilei > Social > Vești bune de la Samsung. Prima tabletă 5G și lansarea modelului S11
Vești bune de la Samsung. Prima tabletă 5G și lansarea modelului S11

Vești bune de la Samsung. Prima tabletă 5G și lansarea modelului S11

Samsung a confirmat informațiile din piață, potrivit cărora va lansa în primele luni ale acestui an prima tabletă 5G din portofoliu, Galaxy Tab S6. Tableta va fi disponibilă, momentan, doar în Coreea de Sud, urmând ca mai apoi să fie comercializată în restul lumii. Tot în primele luni ale anului, producătorul va lansa și modelul de telefon S 11. Se estimează că acesta va fi lansat în magazine în prima săptămânii a lunii martie.

Samsung a amânat momentul lansării tabletei 5G la nivel mondial deoarece nu toate țările au implementat acest tip de tehnologie. Prima tabletă 5G Samsung ar putea fi și prima lansată la nivel mondial, dacă sud-coreenii vor reuși să depășească concurența chinezilor de la Huawei care au anunțat, deja, că lucrează la un dispozitiv similar.

Samsung are la vânzare, în acest moment, cinci modele de telefoane 5G: Galaxy S10 5G, Note10 5G, Note10+ 5G, Galaxy A90 5G și Galaxy Fold 5G. Dintre acestea, producătorul sud-coreean susține că a vândut 6,7 milioane de modele Galaxy 5G pe tot mapamondul. Pe de altă parte, dacă în 2019 telefoanele 5G au reprezentat doar 1% din totalul aparatelor vândute în toată lumea, este de așteptat ca lucrurile să se schimbe radical în 2020.

Este anul în care toate țările dezvoltate vor trece la noua generație de date mobile, iar acest lucru îi va determina pe producători să-și adapteze dispozitivele noului internet, mult mai rapid.

Când va fi disponibil în magazine Samsung S11

În altă ordine de idei, noul model de telefon Samsung Galaxy S11 va fi lansat în magazine, cel mai probabil, în primele zile ale lunii martie a anului acesta. Anunțul a fost făcut de Ice universe, pe Twitter. Potrivit acestuia, Samsung va prezenta noul telefon în San Francisco pe 18 februarie.

Aparatul va fi disponibil în trei modele, S11e, S11 și S11 Plus. Potrivit Playtech.ro, cel din urmă va avea un procesor – Qualcomm Snapdragon 865 sau Exynos 990, cel mai puternic de pe piață, un ecran de 6,9 inci Dynamic AMOLED (cel mai mare pus vreodată pe un telefon din seria Galaxy S) cu o rată de refresh de 120 Hz și o capacitate de stocare a datelor care poate ajunge până la 512 GB.

Samsung S11 ar fi primul telefon produs de companie care va avea o cameră foto cu un senzor de 108 megapixeli, produs special, capabil să obțină imagini mai bune noaptea. Samsung S11 Plus ar avea și 12 GB memorie RAM și o baterie de 5.000 mAh.