Veste mare pentru București înainte de Euro 2020. Schimbarea esențială pe care vor să o facă autoritățile române

Veste mare pentru București înainte de Euro 2020. Schimbarea esențială pe care vor să o facă autoritățile române

Există mari șanse ca „Arena Națională” să-și deschidă porțile pentru un număr mai mare de spectatori, la Euro 2020, față de cât se anticipa.

Gică Popescu, fost căpitan al echipei naționale de fotbal a României, a vorbit, sâmbătă după-amiază despre Euro 2020. Turneu la care Bucureștiul va găzdui, pe „Arena Națională”, trei partide din faza grupelor și una din optimile de finală. Competiția a fost amânată anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus și se va desfășura în vară, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Gică Popescu, ultimele informații despre meciurile pe care România le va organiza în această vară la Euro 2020. Marea schimbare

Bineînțeles, niciun meci de la Euro nu se va disputa pe stadioane cu capacitatea plină. Inițial, organizatorii din România au vorbit despre posibilitatea ca „Arena Națională” să fie umplută la 25% din totalul locurilor disponibile. Acum, se vorbește despre 50% din scaune, acoperite de spectatori.

„Ochii vor fi ațintiți în această vara și asupra Bucureștiului, pentru că Euro 2020 se va desfășura în 12 orașe din Europa. Acum o luna și jumătate am propus organizarea Euro 2020 la București cu spectatori, cu 25% capacitate. Și s-a aprobat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Urmează ca, până pe dată de 28 aprilie, să anunțăm UEFA de numărul pe care până la urmă îl putem lasă în stadion”

În ultima ședința de acum două săptămâni, Federația Română de Fotbal a venit cu un plan foarte bine elaborat, astfel încât să demonstreze că am putea să organizăm și cu 50% din capacitatea stadionului. La acea ședința au participat Andreea Moldovan și Raed Arafat. Urmează ca, până pe dată de 28 aprilie, să anunțăm UEFA de numărul pe care până la urmă îl putem lasă în stadion”, a anunțat Gică Popescu la Antena 3.

„Sunt vândute mult mai multe bilete de 25%. Urmează ca, după decizia finală, să se dea înapoi către cumpărători, rămânând capacitatea pe care o va decide ministerul Sănătății. 14-18-22 iunie meciurile în grupă, și optimile de finală pe 29 iunie”, a mai afirmat fostul căpitan al echipei FC Barcelona pentru sursa citată.