Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste mare pentru bucureșteni. Se construiește o nouă stație de metrou
Veste mare pentru bucureșteni. Se construiește o nouă stație de metrou

Veste mare pentru bucureșteni. Se construiește o nouă stație de metrou

O nouă stație de metrou se construiește în Capitală. Primarul Nicușor Dan anunță că aceasta va fi diferită de cele construite până acum.

Capitala va fi dotată cu o nouă staţie de metrou, după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat un contract de finanțare o construcție la suprafață, anunță rețeteșivedete.

Când va fi gata?

„Contractul de finanţare cu fonduri europene nerambursabile a acestui proiect a fost semnat de către Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, în prezenţa Directorului Executiv al Direcţiei Accesare Fonduri din cadrul Direcţiei Generale Organism Intermediar pentru Transport, Cătălin Costache, încă de pe 4 decembrie, iar astăzi documentul a fost parafat şi de către Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

În aceste condiţii, edilul urmează să dispună începerea lucrărilor, ce vor fi încheiate în următoarele 22 de luni”, precizează Primăria sectorului 4, în comunicatul remis presei.

Staţia nouă de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură.

Cum va arăta proiectul?

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană.

De asemenea, din cele două ieşiri se va face legătura directă cu parcarea de tip park&ride, care va fi amenajată în imediata apropiere.

Costurile se ridică la peste 50 de milioane de euro şi vor fi finanţate cu fonduri europene nerambursabile, precizează Primăria sectorului 4.

Ce spune Nicușor Dan despre noua stație de metrou? Va avea ceva în plus față de celelalte

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dezvăluit că odată cu construirea noii stații de metrou, se va construi ș o parcare foarte mare în apropiere.

„Salut semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Şoseaua de centură din partea de sud a oraşului. (…) Se pot face mari proiecte de infrastructură în Capitală cu fonduri europene, iar toate entităţile publice trebuie să se străduiască mult mai serios să atragă banii europeni”, a scris edilul general, marţi, pe Facebook.

Proiectul se bazează pe ideea că în acest fel cetățenii vor mai dornici să circule și cu mijloacele de transport în comun, reducând sesizabil aglomerația din Capitală.

„În apropiere de viitoarea staţie de metrou vom construi o parcare de tip park & ride şi tot acolo va fi una dintre staţiile viitorului metrou de suprafaţă. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei îşi va putea lăsa maşina la marginea oraşului şi va putea merge cu metroul la Piaţa Unirii, la Universitate ori la Piaţa Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafaţă pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.