Evenimentul Zilei > Social > Veste bună pentru șoferii din România! Se va face o nouă autostradă: „Acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația”
Veste bună pentru șoferii din România! Se va face o nouă autostradă: „Acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația”

Veste bună pentru șoferii din România! Se va face o nouă autostradă: „Acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația”

Studiul de fezabilitate pentru proiectul unui drum de mare viteză de la București la Alexandria va fi realizat într-un termen de 17 luni. România va scăpa de aglomerație! Vor fi mai puține accidente rutiere.

Compania de Drumuri a anunțat că românii vor avea parte de un nou drum de mare viteză. Acesta va fi realizat pentru circa 16 milioane de euro într-un termen de 17 luni.

Câștigătorul licitației este Asocierea DP CONSULT SA (Lider) – SC EXPLAN SRL (Asociat 1) – SCA TEAHA&FUZESI (Asociat 2), cu preţul de 16.122.360,10 lei fără TVA. Contractul va dura 17 luni, iar traficul din România va avea partea de noi schimbări.

Cea mai bună veste a anului 2022

În cadrul contractului se vor presta și elabora următoarele servicii, respectiv următoarele documente:

• Elaborarea Studiului de Fezabilitate;
• Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru susținerea Aplicației de Finanțare;
• Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor, după caz.

Licitația a fost lansată încă din mai 2021, sub mandatul lui Cătălin Drulă la Transporturi și a Marianei Ioniță la CNAIR, iar șase asocieri de firme au depus oferte tocmai din luna august. Câștigătorul are planuri mari pentru ruta București – Alexandria.

Specialiștii vor anunța dacă șoseaua de mare viteză va fi Drum expres sau autostradă.

„Fie că va fi autostradă, fie că va fi drum expres (variantă care va reieși din studiul de fezabilitate), acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația și multe dintre accidentele care se produc acum pe DN6 – un drum care străbate numeroase comune, având valori ale traficului depășite”, spunea fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, atunci când a fost lansată licitația.

Licitația s-a axat pe un proiect foarte bine gândit și detaliat. Prestatorul va avea de făcut o analiză detaliată, pe baza rezultatelor furnizate în cadrul Studiului de Trafic și a criteriilor avute în vedere în cadrul analizei multicriteriale, din care să reiasă categoria drumului de mare viteză (Drum Expres sau Autostrada).

Șoferii vor beneficia de un drum de mare viteză cu 2×2 benzi de circulație, asigurând o lățime a părții carosabile de 2×7,00 m, zona mediană de 3,00 m și acostamente de 2×2,25 m din care 0, 75 m benzi de încadrare cu aceeași structura rutieră ca a benzilor de circulație și 1,50 m acostament consolidat la care se va adaugă la lățimea de lucru a parapetelui, potrivit monitorizări.hotnews.ro