Este singurul efect pozitiv al Coronavirus: s-a redus considerabil poluarea în Capitală! Experții de la Ministerul Mediului au declarat că normele înregistrate în București sunt mult sub valorile limită, Concentrația PM10 fiind ca în vârful munților, scrie Mainnews.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte! În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită.

În fiecare zi, au existat unele perioade de creștere orară a particulelor PM10 și NO2, dimineața, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creșteri a fost mult sub valorile obișnuite”, precizează sursa citată.

De asemenea, zvonurile despre poluare au fost confirmate. Traficul rutier din Capitală este principalul factor de poluare.

„Avem chiar și o premieră. Din analiza specialiștilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcțiune Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului.

Aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susținute și de condițiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute. Pentru ceilalți poluanți (benzen, CO, SO2) nu sunt observații importante de menționat, valorile fiind constant mici pe întreaga perioadă”, mai spune Ministerul Mediului.