Evenimentul ZileiActualitateVeselie la Botoșani. Se deschid restaurantele. Cum s-a ajuns la această măsură

Veselie la Botoșani. Se deschid restaurantele. Cum s-a ajuns la această măsură

Veselie la Botoșani. Se deschid restaurantele. Cum s-a ajuns la această măsură
Începând de sâmbătă, la Botoșani, întrucât rata de infectare a scăzut sub trei îmbolnăviri la mia de locuitori, vor fi deschise restaurantele.

Conform ultimei statistici, municipiul Botoșani a ajuns la o rată de infectare de 2,85 îmbolnăviri la mia de locuitori. În aceste condiții, municipiul Botoșani va intra în scenariul Galben ceea ce înseamnă că restaurantele se vor deschide de astăzi. Ultima decizie CJSU prevede că atunci când scade incidența sub trei îmbolnăviri se redeschide HoReCa.

În ultimele 24 de ore au mai fost înregistrate în municipiul reședință de județ încă 18 cazuri noi. Per total la nivelul județului au fost încă 33 de cazuri.

Alte localități cu noi îmbolnăviri sunt Albești, Broscăuți, Dorohoi, Durnești, Frumușica, Răchiți, Rădăuți Prut, Răuseni, Roma, Românești, Șendriceni, Suharău, Văculești, scrie botoseneanul.ro.

Rata de infectare de la nivelul județului este de 1, 43 la mia de locuitori.

Bilanț coronavirus 1 ianuarie 2021

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 15.841 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.734. Dintre acestea, 1.111 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.813.406 teste. Dintre acestea, 15.953 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 10.272 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.681 la cerere.

În țară sunt localități unde carantina se prelungește

Carantina zonală s-a prelungit cu şapte zile, începând de vineri seara, de la ora 22.00, în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna din judeţul Ilfov.

„În urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, începând cu data de 1 ianuarie 2021, ora 22,00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungeşte în oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, informează un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis joi prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi dsituate în vecinătatea Capitalei. Este a doua prelungire a perioadei.

 

 


Accesează: