Evenimentul Zilei > Actualitate > „Verde” pentru gazonul de pe Arena Națională. Bucuria edilului Nicușor Dan
„Verde” pentru gazonul de pe Arena Națională. Bucuria edilului Nicușor Dan

„Verde” pentru gazonul de pe Arena Națională. Bucuria edilului Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a verificat personal, marţi, dacă gazonul de la Arena Naţională este pregătit pentru meciurile Campionatului European care se va desfășura în luna iunie și la București.

Edilul a anunţat că gazonul de la Arena Naţională este pregătit pentru Campionatul European din luna iunie. Pentru prima oară în istoria competiției, meciurile vor fi găzduite de stadioane din 12 orașe, inclusiv București.

Specialiștii UEFA mulțumiți de calitatea gazonului de pe Arena națională

„Avem ‘verde’ și de la UEFA pentru gazon. Azi dimineață am dorit să aflu personal și de la unul dintre cei mai buni specialiști ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiți la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. Așadar, suntem în grafic.

Am avut o discuție și cu echipa din România, care a obținut acest rezultat de etapă. Și le-am cerut să mențină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa. Îi mulțumesc lui Greg Wahtley – expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă și îl așteptăm la meciuri”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Patru meciuri ale Campionatului European se dispută la București

Turneul final al Campionatului European de fotbal se desfășoară în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, într-un format cu 24 de echipe. Pentru prima oară în istoria competiției, meciurile vor fi găzduite de stadioane din 12 orașe, inclusiv București, scrie România TV.

Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European în vară, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

Iată programul meciurilor:

  • 14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00.

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale