Din primele informații reiese că un vapor de agrement s-a scufundat în Dunăre miercuri seara. La bordul navei se aflau 33 de turiști și doi membri ai echipajului. Presa locală scrie că sunt mai multe victime.

Potrivit Agerpres, la bord s-ar fi aflat circa zece de pasageri, dar presa ungară scrie că în total erau 34 de oameni la bord, inclusiv membri ai echipajului.

Vasul se afla la mal, în apropiere de clădirea Parlamentului, şi ar fi fost lovit de un alt vapor cu turişti, după care s-a răsturnat şi s-a scufundat în Dunăre din cauza curenţilor puternici provocaţi de o furtună la Budapesta. Accidentul s-a petrecut după ora locală 22:00.

Reuters nu a putut obţine deocamdată informaţii verificate despre posibile victime, cu toate că presa ungară a anunţat că s-ar fi înregistrat victime în urma accidentului. Potrivit blikk.hu, trei persoane ar fi murit, iar index.hud ă pe surse un bilanț de patru morți.

Se pare că la bord erau turiști sud-coreeni.

Șapte persoane au murit, anunță un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță. Încă sunt persoane dispărute, iar operațiunile de salvare continuă pe parcursul nopții, în ciuda vizibilității proaste și a curenților puternici.

Te-ar putea interesa și: