Evenimentul Zilei > Vremea > Vânt, frig, ploi, ninsori. Primăvara e încă departe
Vânt, frig, ploi, ninsori. Primăvara e încă departe

Vânt, frig, ploi, ninsori. Primăvara e încă departe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat pentru joi o vreme închisă şi rece, cu precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Temperaturile rămân scăzute în toată țara.

Vânt, frig, ploi, ninsori. La munte, în Transilvania și Maramureș se vor semnala ninsori slabe. În Moldova și dealurile de sud va fi lapoviță, iar în restul țării va continua să plouă. Temperaturile cresc ușor în ținuturile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări ziua în est, sud şi sud-vest, dar mai ales la munte unde zăpada va fi viscolită.

Meteorologii ANM spun că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade.

Prognoza meteo pe regiuni geografice

În Transilvania, în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zona subcarpatica a Olteniei şi a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

În Banat vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor atinge 5-8 grade, iar cele din timpul nopții, -3-1 grad.

În Crișana va fi frig, cu valori cuprinse între 4-6 grade la amiază, care vor scădea în noaptea până la -3 grade.

În Maramureș vremea va fi mai rece decât în mod obișnuitcu valori diurnede 3-5 grade și nocturne de la 1 grad la -4 grade.

În Moldova, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 4 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 și -3 grade.

În Dobrogea, vremea va fi rece cu o maximă de 9 grade Celsius la amiază și sub 5 grade noaptea.

În Muntenia și Oltenia se vor înregistra 7-8 grade ale maximelor diurne. Pe timpul nopții valorile termice vor scădea până la -2 grade.

La București ploaia continuă

În Capitală vremea se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări şi, temporar, îndeosebi în cursul zilei, vor cădea precipitații.  Acestea vor fi la început sub forma de ploaie, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8-10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Se întorc ninsorile

Vânt, frig, ploi, ninsori. În zona montană dimineața să cadă lapoviță, apoi se întorc ninsorile și vor fi mai consistente în Carpații Meridionali, în cei de Curbură și în Munții Banatului. Pe creste o să fie viscol. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -3 şi 4 grade.