Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori, lapoviță și polei. Care sunt zonele afectate
Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori, lapoviță și polei. Care sunt zonele afectate

Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori, lapoviță și polei. Care sunt zonele afectate

ANM a emis o informare meteo, de ultimă oră, de ninsori, lapoviță și posibile depuneri de polei. Interval de valabilitate este pentru 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00 și valabilă la nivelul întregii țări. La fel și în Capitală, unde temperaturile vor scădea până la -4 grade Celsius.

Alertă meteo de ultimă oră. În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului, arată prognoza ANM. La munte temporar va ninge.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10-15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

Informarea meteo intră în vigoare vineri la ora 20.00 și este valabilă până sâmbătă la ora 18.00.

Urmează ninsori și în Capitală în următorul interval orar

Meteorologii anunță și pentru București ninsori, lapoviță și polei, dar și temperaturi de minus 4 grade până la maxim 3 grade.

Conform prognozei speciale pentru Capitală, valabilă de vineri, ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00, cerul va avea înnorări accentuate. Din dimineața zilei de sâmbătă se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Cum va fi vremea în weekend

Cerul va fi variabil în extremitatea de nord-vest a țării, va avea înnorări și se vor semnala precipitații, cu precădere pe parcursul zilei. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și în Moldova. Predominant ploi în Banat și Oltenia și mixte în rest. Pe arii restrânse se va forma polei.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea vor fi condiții să se formeze ceață, potrivit ANM.