Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru 19 feburarie 2021. La ce să ne așteptăm în următoarele ore
Prognoza meteo pentru 19 feburarie 2021. La ce să ne așteptăm în următoarele ore

Prognoza meteo pentru 19 feburarie 2021. La ce să ne așteptăm în următoarele ore

Meteorologii ANM au anunțat pentru vineri că temperaturile se mențin scăzute în jumătatea de sud-est a țării, iar în Moldova și în estul Transilvaniei, în prima parte a zilei va fi ger.

Vremea se schimbă radical în România. În Banat și în Crișana, temperaturile vor fi mai ridicate, chiar peste media anuală. În sudul țării se adună norii și e posibil să mai cadă câțiva fulgi, iar în nord și în nord-est o să cadă lapoviță și se poate forma polei.

Vremea în principalele zone ale țarii

Cerul va avea înnorări, mai persistente în centru, sud și est, iar în vest și nord-vest, începând cu orele serii se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade şi 10 grade în Banat, iar cele minime, în general, între -6 şi 2 grade.

Vor fi precipitații pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania și local în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, dar pe arii restrânse și în zonele joase de relief din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

Prognoza meteo pentru Capitală

Vremea se schimbă radical în România. Specialiștii ANM atrag atenția și de o scădere a temperaturilor, care se va înregistra și în București. Cerul va prezenta înnorări accentuate, mai persistente ziua, iar temporar va ploua, iar dimineața sunt șanse să ningă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minima de -5…-3 grade.

Vremea la munte

Cerul va prezenta înnorări temporare în zona montană, iar în Carpaţii Orientali sunt așteptate ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste. În depresiuni, mai ales dimineaţa, se lasă ceaţa, asociata cu depunere de chiciura. Pe seară și în noaptea următoare, precipitațiile cuprind și masivele nordice.