Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 18 februarie. Vremea se schimbă din nou. Ce spun meteorologii
Prognoza meteo 18 februarie. Vremea se schimbă din nou. Ce spun meteorologii

Prognoza meteo 18 februarie. Vremea se schimbă din nou. Ce spun meteorologii

Prognoza meteo 18 februarie. Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo. Potrivit acestora, vremea se încălzește ușor, vineri, mai ales în jumătatea sudică a țării. Cel mai frig va fi în nordul Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, unde noaptea se lasă ger. 

Prognoza meteo 18 februarie. În nord-est și în centru vor fi precipitații slabe mixte. În restul teritoriului acestea apar doar pe suprafețe restrânse.

Cerul va fi mai mult noros și va ninge, în general slab în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă, dar local şi în sud-estul teritoriului. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 în nodul Moldovei și 11 grade în Lunca Dunării, iar cele minime între -15 și 1 grad.

 Vremea în principalele zone din țară

În Banat, maximele se vor situa între 7…9 grade, iar minimele între -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

În Crișana, la amiază se vor înregistra între 6 și 8 grade, iar în timpul nopții, între -2…-1 grad. Sunt prognozate precipitații.

 În Transilvania temperaturile maxime ajung până la 6 grade, iar minimele se situează între -4 și -2 grade.

În Maramureș vor fi, la amiază de la 3 până la 6 grade, iar noaptea, între -5 și -2 grade.

În Moldova se vor înregistra maxime cuprinse între -2 și 2 grade și ger în timpul nopții, cu minime de -12 până la -4 grade.

 În Dobrogea va fi mai frig decât în mod obișnuit, cu temperaturi minime de -4…6 grade și minime care se vor situa între -8 și -2 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia vor fi la amiază până la 8 grade, iar noaptea, -10 și -4 grade Celsius. Se vor semnala precipitații slabe.

În Oltenia, valorile diurne ajung până la 9 grade, în timp ce nocturnele se vor situa între -8 și -2 grade.

Vremea în Capitală

Vreme mai caldă se resimte și la București, chiar dacă cerul va avea înnorări și trecător pot ploi slabe pe parcursul zilei și lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va sufla în general moderat spre seara şi la începutul nopții. Maxima va fi de 5…6 grade, iar temperatura minima de -6…-4 grade.

Prognoza meteo la munte

În zona montană cerul se va menține înnorat și va ninge, în general slab cantitativ. Până la ora 14:00, meteorologii  ANM  au prognozat intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Temperaturile din timpul zilei vor fi de -10…-8 grade, iar nopțile geroase, cu valori nocturne medii de -16…-14 grade.