Evenimentul Zilei > Social > VAL de FRIG ISTORIC. Niciodată nu s-au mai înregistrat ASEMENEA TEMPERATURI. SUA, în ALERTĂ!
VAL de FRIG ISTORIC. Niciodată nu s-au mai înregistrat ASEMENEA TEMPERATURI. SUA, în ALERTĂ!

VAL de FRIG ISTORIC. Niciodată nu s-au mai înregistrat ASEMENEA TEMPERATURI. SUA, în ALERTĂ!

Un val polar de frig s-a abătut pe partea de nord a SUA. Oamenii nu s-au mai confruntat cu asemenea temperaturi scăzute până acum.

Milioane de locuitori din nordul Statelor Unite, confruntaţi cu un val de frig istoric, vor avea de înfruntat miercuri temperaturi resimţite de până la -50 grade Celsius, care vor duce la închiderea şcolilor, suspendarea serviciilor poştale şi întreruperea traficului aerian, informează Agerpres.

Locuitorii regiunii "Midwest" se vor confrunta la primele ore ale dimineţii cu temperaturi resimţite de -21 grade Celsius la Pittsburgh, în Pennsylvania (est), de – 45 de grade Celsius la Chicago sau de -50 de grade Celsius la Grand Forks, în Dakota de Nord, nu departe de graniţa cu Canada, conform prognozei Weather Channel.
                
Confruntată cu perspectiva deteriorării condiţiilor meteo, poşta americană (US Postal Service) a indicat că va suspenda livrarea corespondenţei în şase state din regiune, potrivit CNN. Cele şase state sunt Illinois, Iowa, Minnesota, Dakota de Nord, Dakota de Sud şi Wisconsin.
                
Potrivit relatărilor apărute în presă, valul de frig glacial care a coborât de la Cercul Arctic şi s-a îndreptat spre coasta de est a SUA a făcut deja trei morţi.
             
Zeci de milioane de persoane sunt îngrijorate de alerta de frig polar emisă în mai multe state din "Midwest", de la Dakota de Nord până la Ohio, care ar putea aduce cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 de ani, potrivit Weather Channel.