Val de caniculă peste România. Temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius în aproape toate regiunile

Val de caniculă peste România. Temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius în aproape toate regiunile Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic ridicat, care vizează întreaga țară. Meteorologii au transmis că sunt așteptate temperaturi de peste 35 de grade Celsius în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de disconfort termic ridicat care este valabilă începând de marți, 4 iulie, și vizează cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei. Meteorologii au transmis că marți, miercuri și joi, 4-6 iulie, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. De asemenea, va fi caniculă pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan pe parcursul zilei de astăzi. Temperaturile ridicate vor persista și miercuri și joi, 5 și 6 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei. În aceste zone maximele se vor încadra între 33 şi 36 de grade.

Cum va fi vremea la finalul acestei săptămâni

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a declarat că este preconizată o perioadă destul de lungă de instabilitate atmosferică. „Într-adevăr, continuăm cu o perioadă destul de lungă deja cu instabilitate atmosferică. Pe de altă parte, luna mai, iunie, și prima parte a lunii iulie reprezintă perioada din an în care de regulă plouă cel mai mult. Poate o deosebire față de anii trecuți, cum spuneam, această perioadă este acum destul de îndelungată. Continuăm cu avertizările vizând instabilitatea atmosferică în această seară.”, a spus meteorologul.

Directorul ANM a mai adăugat că sunt așteptate începând de astăzi ploi abundente în cea mai mare parte a țării. Fenomenele de instabilitate vor fi prezente și miercuri, joi și vineri. Temperaturile din acest weekend vor fi destul de ridicate. „Pe weekend tot așa, cu reprize de instabilitate, dar sperăm pe arii ceva mai restrânse. În același timp, avem temperaturi din ce în ce mai ridicate pe partea de sud-est a teritoriului, unde disconfortul termic va fi accentuat”, a declarat Florinela Georgescu la postul de televiziune Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News