Evenimentul ZileiSocialVaccinul universal împotriva coronavirusului este gata. Când începe testarea pe oameni

Vaccinul universal împotriva coronavirusului este gata. Când începe testarea pe oameni

Vaccinul universal împotriva coronavirusului este gata. Când începe testarea pe oameni
Oamenii de ştiinţă urmează să înceapă testarea pe oameni a unui vaccin universal împotriva coronavirusului. Ar putea funcționa pe SARS, COVID-19 şi chiar pe răceala obișnuită.
Imaginați-vă cât de diferit ar fi fost ultimul an din viața noastră dacă am fi avut deja un vaccin care să prevină SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19. Tocmai la asta se gândesc acum oamenii de știință care vor ca omenirea să fie pregătită în eventualitatea apariției unui nou coronavirus periculos.
Mai multe echipe de cercetători de la diferite instituții încearcă să creeze un  vaccin universal împotriva coronavirusurilor. Vestea bună este că experimentele clinice pe voluntari umani ar putea începe chiar de anul acesta.

Dacă vor funcționa, aceste vaccinuri ar putea proteja oamenii împotriva COVID-19 precum și a altor coronavirusuri precum SARS, MERS și chiar unele virusuri care cauzează răceala comună.

Conserv Bioscience este gata să testeze vaccinul universal

Conserv Bioscience, o companie de biotehnologie cu sediul în Marea Britanie, a dezvoltat un vaccin pe bază de ARN mesager (mRNA) care ar putea proteja împotriva întregului spectru de coronavirusuri, a precizat Kimbell Duncan, directorul executiv al companiei. Scopul final este dezvoltarea unui supliment care poate fi administrat o dată la câțiva ani pentru a preveni viitoarele pandemii. Alți oameni de știință, precum epidemiologul Ralph Baric de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Carolina de Nord, lucrează deja la propriile vaccinuri.

Scopul este nobil, însă realizarea acestuia va fi o adevărată provocare

Oamenii de știință vorbesc despre vaccinurile universale împotriva coronavirusului de ani de zile. Coronavirusurile împărtășesc unele similarități, precum proteinele S (spike) care ajută la infectarea și invadarea celulelor, însă un vaccin universal ar trebui să găsească un aspect al coronavirusurilor care nu este doar identic sau cel puțin similar, dar și crucial pentru supraviețuirea acestor patogeni.

„Este un pericol real și trebuie să fim foarte atenți”

Pandemia de COVID-19 a urgentat cercetările, așa că există unele progrese pe care să le experimentează.  „Este foarte ușor să ne imaginăm tulpini de coronavirus extrem de patogenice și cu o rată a mortalității de 10 – 15% care sunt aproape la fel de transmisibile precum COVID-19. Este un pericol real și trebuie să fim foarte atenți”, a explicat Baric, potrivit Futurism.


Accesează: