Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul Covid-19 va fi disponibil și la medicul de familie. Noi precizări făcute de Rafil
Vaccinul Covid-19 va fi disponibil și la medicul de familie. Noi precizări făcute de Rafil

Vaccinul Covid-19 va fi disponibil și la medicul de familie. Noi precizări făcute de Rafil

Vaccinul anti-Covid-19 va putea fi găsit și la medicul de familie începând cu luna februarie a acestui an, a anunțat Alexandru Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila a dezvăluit joi seară că vaccinul Covid-19 va fi disponibil și la medicul de familie.

Rafila susține că serul produs de AstaZeneca va ajunge în România de la începutul lunii februarie.

Vaccinul Covid-19 va fi disponibil la medicul de familie

„Începând cu luna februarie va fi disponibil și vaccinul de la Astrazeneca care se administrează mult mai ușor.

Va fi disponibil și în cabinetele medicilor de familie. Până în septembrie sper să reușim să vaccinam 12 milioane de persoane.

Și noi, ca profesioniști, o să ajutăm ca publicul să fie informat legat de vaccinare.

Cât durează, care e imunitatea, care sunt categoriile care se pot vaccina. Sunt multe persoane care nu au acces la internet și trebuie lămurite cu privire la vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila la RomâniaTv.

Nu renunțăm încă la mască

La începutul acestei săptămâni, profesorul Alexandru Rafila declara că deși vaccinul anti-Covid-19 este eficient, nu vom renunța la masca de protecție.

Momentan nu se știe când vom putea da măștile jos, dar alți specialiști consideră că și în 2022 va mai fi nevoie de mască.

La acest moment populația se imunizează prin noul vaccin.

„Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică până la urmă.

Renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu, Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul Uniunii Europene.

Nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar cu siguranţă dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care sigur în funcţie de fiecare stat vor fi adoptate.

Cu siguranță, în acest an vom purta masca.”, a explicat Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe PSD.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.