Evenimentul Zilei > Social > Vaccinarea copiilor, la un pas de a deveni realitate. Mingea, în curtea instituțiilor Uniunii Europene
Vaccinarea copiilor, la un pas de a deveni realitate. Mingea, în curtea instituțiilor Uniunii Europene

Vaccinarea copiilor, la un pas de a deveni realitate. Mingea, în curtea instituțiilor Uniunii Europene

Pfizer şi BioNTech solicită autorizarea în UE a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Vineri, BioNTech şi partenerul său american Pfizer au anunţat depunerea unei cereri de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani, deschizând astfel calea unei omologări în iunie, relatează AFP.

Bazându-se pe un studiu clinic care arată o ”eficienţă de 100%” a vaccinului la această categorie de vârstă, Pfizer şi BioNTech au anunţat într-un comunicat că au cerut o ”extindere” a autorizaţiei, valabilă până acum numai pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani. Acest proces durează în mod obişnuit între patru şi şase săptămâni.

În Statele Unite, cele două companii au depus deja la începutul lunii aprilie o cerere similară de extindere a autorizaţiei de urgenţă acordată de FDA.

Pfizer şi BioNTech, propunere către UE care vizează grupa de vârstă 12-15 ani

Solicitările se bazează pe datele unui studiu clinic de fază 3, publicat la sfârşitul lunii martie, care arată o ”eficienţă de 100%” a vaccinului pentru prevenirea COVID-19 la această grupă de vârstă. De asemenea, vaccinul a fost ”în general bine tolerat”, conform studiului.

Efectele secundare sunt ”în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, au precizat Pfizer şi BioNTech la sfârşitul lunii martie.

În prezent nu există niciun vaccin anti-COVID19 pentru copii, mai puţin expuşi la cazuri severe de boală, şi a căror vaccinare nu a fost o prioritate până în prezent. Însă aceştia reprezintă o mare parte a populaţiei şi, prin urmare, vor trebui de asemenea să fie imunizaţi pentru a stopa transmiterea bolii, susţin experţii.

CITEȘTE ȘI Câte persoane vor putea asista la slujba de Înviere de la Patriarhie. Anunțul Jandarmeriei

CITEȘTE ȘI – India trece prin momente dramatice. Centrele de vaccinare s-au închis după ce au rămas fără vaccinuri

CITEȘTE ȘI  Cinci femei mor, zilnic, din cauza cancerului de col uterin. Ce soluții au propus specialiștii în Parlament

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.