Vaccinare obligatorie în România? Florin Cîţu a spulberat toate îndoielile

Vaccinare obligatorie în România? Florin Cîţu a spulberat toate îndoielile

Premierul Florin Cîțu a venit cu noi explicații în legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public în ceea ce privește vaccinarea obligatorie.

Vaccinare obligatorie în România? Florin Cîţu a spulberat toate îndoielile. Liderul de la Palatul Victoria a clarificat că Guvernul României nu are niciun proiect privind mult discutata vaccinare obligatorie.

Vaccinare obligatorie în România?

Declaraţiile au fost lansate înainte de Biroul Executiv al PNL. Întrebat ce mesaj are pentru protestatarii de duminică, premierul a răspuns: „Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie.

Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie, deci nu prea...  Am înţeles, dar nu e niciun proiect de vaccinare obligatorie pe masa Guvernului României... Foarte bun mesajul celor 1.000 de persoane care susţin vaccinarea, deci mergem în direcţia corectă.”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat duminică de Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii. Este vorba despre Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Nemulţumiţii au acuzat că respectivul proiectul despre vaccinarea persoanelor se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi conţine prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie. Conform protestatarilor, erau vizaţi atât copiii, cât şi adulţii, iar în caz de refuz erau prevăzute amenzi uriaşe.

Altfel, Cîţu a declarat că a cerut ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme.  În luna martie, România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin antiCovid19. Este o cantitate mai mare faţă de cea anticipată.

vaccinare - foto simbol

Etapa a III-a de vaccinare va începe mai devreme

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie.

Ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie… Ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare.

Le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane (n.r. - de români vaccinaţi). Poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm.”