Evenimentul ZileiInternationalAutoritățile iau măsuri disperate. Vaccinare obligatorie! „Orice persoană peste doi ani…”

Autoritățile iau măsuri disperate. Vaccinare obligatorie! „Orice persoană peste doi ani…”

Autoritățile iau măsuri disperate. Vaccinare obligatorie! „Orice persoană peste doi ani…”
Ordinul dat de oficial trebuie să fie pus urgent în aplicare.

Capătă amploare o problemă pe lângă care pandemia de coronavirus ar putea părea o joacă. Este vorba despre ciuma bubonică, revenită în atenție după o foarte lungă perioadă de timp.

Astfel, șeful unei regiuni ruse îndepărtate a anunțat că ciobani și alți rezidenți din două raioane de la granița cu Mongolia ar trebui să fie vaccinați împotriva ciumei bubonice. Ordinul a fost emis după ce Ministerul Sănătății din Mongolia a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că ciuma bubonică a omorât un bărbat în vestul țării. Acesta a fost cel mai recent caz apărut în această țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sholban-Karaa-ool, cel care este liderul regiunii siberiene Tuva, a spus că toți locuitorii celor două districte de frontieră ale regiunii, Ovyursky și Mongun-Taiginsky, ar trebui să fie vaccinați fără întârziere. Este vorba despre aproximativ 14.000 de oameni care locuiesc în această zonă la care face referire oficialul rus.

„Boala este foarte periculoasă”, a spus liderul, care a menționat că orice persoană cu vârsta de peste doi ani trebuie să fie vaccinată, iar stocul de antidot trebuie să fie asigurat în permanență de autorități. Oficialii din Ministerul Sănătății au făcut apel către oamenii din acea regiune și le-au transmis să nu mai vâneze și să consume carne de marmotă.

Ciuma bubonică este una dintre cele mai contagioase boli care au afectat omenirea. Se transmite de la animal la om prin mușcătura puricilor sau prin contactul cu viețuitoare ce sunt deja infectate.

De asemenea, autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciuma bubonică şi au interzis consumul anumitor animale, după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică, luna trecută. Populaţiei i s-a cerut să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă. În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese de ciumă.


Accesează: