Dr. Țincu consideră că este foarte probabil să existe și o a treia doză de vaccin și trebuie să ne imunizăm rapid, întrucât structura virusului se schimbă rapid.

Este necesară o imunizare rapidă

„E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike.

Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi.

Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a afirmat specialistul.

Urmează vaccinarea cu a treia doză?

Țincu spune că reacția pe care ar putea-o avea oamenii privind vaccinarea cu o a treia doză, el a răspuns că puterea exemplului va conta foarte mult: „Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”.

„Sunt oameni care vin doar pentru acest certificat de vaccinare, dincolo de libertatea pe care o au în mișcarea la nivelul spațiului european e bine că vin să se vaccineze.

Odată cu această libertate de mișcare, pentru noi, din punct de vedere medical obținem imunizare care-i protejează pe ei și pe cei din jurul lor”, a declarat Radu Țincu.

El a subliniat că este extrem de important să se continue vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor vulnerabile.

Radu Țincu s-a declarat optimist că la Maratonul Vaccinării din București se va atinge cifra de 10.000 de persoane imunizate, scrie Digi24.