Evenimentul Zilei > Actualitate > Urmărire și focuri de armă ca în filme. Un bărbat a fost împușcat de Poliție
Urmărire și focuri de armă ca în filme. Un bărbat a fost împușcat de Poliție

Urmărire și focuri de armă ca în filme. Un bărbat a fost împușcat de Poliție

Un bărbat din Botoșani a fost împușcat de Poliție în timpul unei urmăriri ca în filme. Trei echipaje au fost necesare ca să-l oprească.

Un bărbat din Botoșani a fost împușcat joi de către un agent de Poliție care îl urmărea cu mașina după ce a refuzat să oprească la semnalul autorităților.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu a declarat că individul a refuzat să oprească mașina la semnalele echipajelor aflate în urmărirea sa.

„Echipajul de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţiştii din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier”,a mai spus sursa menționată mai sus.

În momentul respectiv trei echipaje se aflau pe teren în orașul Flămânzi. Acestea au plecat imediat în urmărirea suspectului pentru a-l intercepta în trafic, dar nu au reușit.

Conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului”, a afirmat Neniscu, conform Agerpres.

S-au folosit armele din dotare

Ca urmare a executării focurilor de armă, şoferul a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului.

Poliţiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului.

Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Altă urmărire a avut loc în Jilava

Trei persoane au fost rănite într-un accident de circulație, care s-a produs pe raza localității Jilava, în care au fost implicate șapte autoturisme.

Accidentul s-a produs după ce un bărbat s-a angajat, cu mașina, într-o urmărire, încercând să oprească mai multe persoane care i-ar fi furat suma de 650.000 de lei, după cum a anunțat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

„La data de 24 noiembrie, în jurul orei 17,44, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în localitatea Jilava, a avut loc un accident, în care au fost implicate mai multe autoturisme. La ora 17,53, o altă persoană a sesizat faptul că nepotul său a fost implicat într-un accident şi anterior i-ar fi fost furată o geantă, ce conţinea suma de 650.000 de lei, pe care o lăsase într-un autoturism, parcat în faţa imobilului de domiciliu, din localitatea Sinteşti”, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.