S-au tras focuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unui contrabandist în vârstă de 31 de ani, din Maramureș, care încerca să treacă frontiera cu ţigări.

Bărbatul conducea un autovehicul pe malul râului Tisa, în apropierea frontierei, iar oamenii legii l-au somat să se oprească. La vederea poliţiei, însă, bărbatul a abandonat maşina şi a încercat să fugă.

A fost nevoie de două focuri de armă, în plan vertical, pentru capturarea lui. Bărbatul a fost încătuşat şi dus la audieri.

Maşina, în care se aflau ţigări în valoare de aproape 100 de mii de lei, a fost confiscată, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru contrabandă, scrie Stirileprotv.

Și în luna august au existat scandaluri la graniță

Doi bărbați dintr-un grup care a agresat un poliţist de frontieră din judeţul Satu Mare au fost împuşcați în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ei au fost transportați la Spitalul Judeţean, anunță Inspectoratul teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Episodul s-a consumat în jurul orei 3:30, când un echipaj din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Petea a observat la 50 de m de frontieră, pe digul stâng al râului Tur, un jeep fără plăcuţe de înmatriculare.

„S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase însă şoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea maşinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbaţi, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranţi şi unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce, însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Cei cinci bărbaţi au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate şase focuri de armă pe direcţia de deplasare a fugarilor, în urma cărora două persoane au fost rănite”, precizează sursa citată.