Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente

Unt de casă. Rețeta cu două îngredienteUnt. Sursa foto: Pixabay

Cu toate că ne aflăm în sezonul cald și alegem hrana mai slabă caloric, grăsimile sănătoase nu ar trebui să lipsească din alimentație. Un unt de calitate nu va reprezenta o amenințare pentru siluetă sau colesterol. Acesta se poate servi la micul dejun alături de dulceață sau se poate folosi în prepararea deserturilor.

Unt preparat în casă. Nu-l vei mai cumpăra de la supermarket

Majoritatea persoanelor aleg să cumpere untul de la supermarket. Cu toate că unele produse de acest tip conțin inscripția „bio”, pe lista de ingrediente se regăsesc și diferiți aditivi considerați „inofensivi”. Puține persoane știu că pot prepara o porție generoasă de unt în casă, iar procesul este unul rapid. În plus, vei avea nevoie de doar două ingrediente:

  • un litru de smântână lichidă
  • un praf de sare

Cum îl prepari

Pentru a obține o consistență perfectă, smântâna trebuie să aibă un conținut ridicat de grăsime. Este indicată varianta cu un procent de 35% grăsime. Înainte de a începe procesul, smântâna trebuie să fie păstrată la rece timp de o oră.

Smântâna lichidă se toarnă într-un vas cu pereții înalți, iar cu ajutorul unui blender se amestecă timp de 7-8 minute. Treptat, compoziția se va îngroșa și va deveni cremoasă. De asemenea, aceasta își va schimba culoarea din alb în gălbui. După ce aceasta a devenit omogenă se adaugă și sarea.

Unt cu ierburi aromatice și usturoi

Untul cu ierburi se găsește la un preț destul de piperat în magazine. Această variantă îmbogățită cu arome se poate prepara și în casă. În plus, vei putea adăuga verdețurile preferate.

Unt

Unt. Sursa foto: Pixabay

Peste smântâna lichidă se adaugă puțin cimbru și pătrunjel verde. De asemenea, se pot adăuga și trei sau patru căței de usturoi. Compoziția se pune în robotul de bucătărie și se amestecă până ajunge la o consistență cremoasă. Untul se așează în forma preferată și se lasă la rece.