Numeroase persoane au mers, sâmbătă, la Băile Termale Szechenyi din Budapesta, în contextul relaxării de către Ungaria a restricţiilor din lockdown pentru cei care deţin carduri de imunitate, adică dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Cozi impresionante la băile termale

În faţa complexului de băi termale s-a format o coadă. În momentul în care s-au deschis porţile s-au auzit urale din mulţime.

“Ştiţi, unii oameni merg la biserică, alţii la bar, iar noi obişnuim să venim aici, acesta este stilul nostru de viaţă”, a declarat unul dintre cei care au venit sâmbătă la băile termale, maghiarul Endre Huszar.

Ungaria redeschide mai multe segmente ale sectorului de servicii. Astfel, programul de vaccinare va  ajunge să depăşească 40 la sută din ţintă. Printre afacerile care se pot redeschide pentru cei cu dovada de vaccinare, după aproape şase luni de lockdown, se numără hotelurile, spa-urile, restaurantele (în interior), teatrele, cinematografele, sălile de fitness, sălile de sport, piscinele şi muzeele.

Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis. Noua atracție – un pui de elefant născut recent

De asemenea, Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis, cu o nouă atracţie pentru vizitatori – un elefant născut în urmă cu o săptămână, relatează News.ro, citând presa europeană.

Vizitatorii care au venit la băile termale au trecut printr-un control al temperaturii. Ei sunt obligaţi să poarte măşti atunci când nu sunt în piscine sau la saună.

Potrivit surselor, sunt eligibili pentru cardurile de imunitate cei care au primit cel puţin o doză de vaccin şi cei care s-au vindecat de Covid-19 .

Până în prezent, Ungaria a raportat peste 27.000 de decese legate de infecţia cu coronavirus. Ungaria a aprobat pe lângă vaccinurile aprobate de EMA și vaccinul rusesc Sputnik V, dar și vaccinurile chinezești. Astfel, Ungaria dorește să vaccineze un număr cât mai mare de populație, în condițiile în care a deținut mult timp cel mai mare grad de infectare cu COVID-19 la nivel mondial, raportat la numărul populației sale.