Un temut interlop și-a găsit moartea în Malta. Joseph Rivas a fost înjunghiat mortal într-o bătaie

Un temut interlop și-a găsit moartea în Malta. Joseph Rivas a fost înjunghiat mortal într-o bătaie Poliție, jaf. Sursa foto: Martin Brayley | Dreamstime.com

Un cunoscut interlop britanic, care are și cetățenie română, a fost ucis în Malta. Joseph Rivas, în vârstă de 43 de ani, s-a născut la Londra, dar s-a stabilit de mai mulți ani la Constanța, după ce a fost implicat într-un caz de omor din culpă în țara natală. Interlopul a fost înjunghiar într-un cartier frecventat de turiștii petrecăreți, după o confruntare cu alți trei români.

Joseph Rivas a fost unul dintre cei mai temuți interlopi din România, fiind cunoscut pentru agresivitatea sa. De altfel, a avut mai multe probleme cu justiția, atât în Marea Britanie, țara natală, cât și în România.

Zilele trecute, Rivas a fost ucis în Malta, într-o răfuială care s-a petrecut în cartierul Paceville, din St. Julian's, o zonă foarte căutată de turiștii aflați în căutare de petreceri. Interlopul a fost înjunghiat în piept cu un cuțit și a murit la spital, câteva ore mai târziu.

Suspecți pentru moartea lui Joseph Rivas sunt alți trei români, care au și fost arestați de poliția din Malta, la o zi după incident, pe 6 decembrie. Cazul a fost preluat de autoritățile din Malta, care vor stabili circumstanțele în care s-a produs crima și dacă cei trei români arestați preventiv sunt vinovați.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2008, Joseph Rivas a fost implicat, la Londra, într-un caz de omor din culpă. El i-a fracturat oasele feței unui alt bărbat care, în urma bătăilor primite a murit. Interlopul a fugit, la acel moment, din Anglia și s-a refugiat la Constanța.

Sursa foto: Antena 1

Joseph Rivas a beneficiat de indulgența instanțelor românești

Joseph Rivas s-a angajat ca agent de pază la o societate „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța și s-a mutat într-un apartament pe strada Soveja din orașul de la malul Mării Negre. În Constanța a provocat un scandal, lovindu-și un coleg până la lăsat infirm. Acesta a murit după doi ani, iar Rivas a fost condamnat la trei ani de închisoare. După o perioadă în care a încercat să se ascundă, a fost reținut, în anul 2013, și a petrecut doi ani în pușcărie, după care a fost eliberat pentru bună purtare.

El a scăpat de extrădarea în Marea Britanie, unde instanța, mult mai puțin indulegentă decât la noi, l-a condamnat la închisoare pe viață pentru omorul de la Londra din 2008. Instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea lui, Rivas rămânând cu cei trei ani de condamnare primiți în România.

În anul 2015, interlopul de origine britanică a fost implicat într-un alt caz cu violență. El a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de jaf într-o locuință din Năvodari. Tâlharii au furat 100.000 de euro, după ce i-au torturat pe proprietarul banilor, dar și pe prietenul acestuia, după cum relatează replicaonline.ro.