Marea Britanie se pregătește să stingă lumina. Scenariu dramatic pentru britanici

Marea Britanie se pregătește să stingă lumina. Scenariu dramatic pentru britanici

Marea Britanie va adopta, în curând, stilul comunist, în ceea ce privește întreruperile de curent. De asemenea, milioane de britanici se așteaptă ca facturile la energie să fie de mii de lire sterline.

Marea Britanie se pregătește pentru ce este mai rău, în contextul în care, în iarnă, se anunță o întrerupere masivă de curent. Cel mai sumbru scenariu ar fi o sistare a livrării de energie pentru patru zile.

Mai mult decât atât, englezii se tem că vor scoate din buzunare mii de lire sterline pentru a plăti facturile la energie. Decizia de a întrerupe organizat alimentarea cu energie vine în contextul în care Marea Britanie se va confrunta cu lipsa de gaz din iarnă.

Europa se pregătește pentru cea mai grea iarnă din ultimii ani. Rusia lasă statele europene în întuneric

Importurile reduse de energie electrică din Franța și Norvegia și temperaturile sub medie ar duce la patru zile în ianuarie când Marea Britanie ar rămâne în întuneric.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, guvernul britanic este în căutarea unor soluții de urgență pentru a economisi gasul și de a trece, cu bine, peste ceea ce spun experții, cea mai întunecată iarnă din ultimii ani.

Chiar dacă ar exista această variantă drastică, de ar reduce pentru patru zile alimentarea cu energie, facturile ( media anuală)  pe care britanicii le vor primi îi va determina să scoată bani mulți din buzunare pentru a le plăti. Mai exact, prețul ar putea crește până la peste 4.200 de lire sterline la începutul anului viitor, de la sub 2.000 de lire cât este acum.

Mai mult, dacă iarna va fi rece, Marea Britanie va trebui să importe gaz prin conductele din Europa, unde livrările au scăzut drastic după ce Moscova a limitat fluxurile.

Din nefericire, guvernul britanic nu a făcut nimic pentru a crește capacitatea de stocare a gazelor, care, în momentul de față, este foarte mică. Mai mult, Marea Britanie s-a oferit să ajute continentul european, livrând cantități record de gaze, iar în cazul în care se va confrunta cu o iarnă grea, va dori să primească, la fel, ajutor din partea statelor europene, scrie ziarulromanesc.de.