Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalagiu amendat cu 3.500 de lei. Nu l-au lăsat să voteze!
Scandalagiu amendat cu 3.500 de lei. Nu l-au lăsat să voteze!

Scandalagiu amendat cu 3.500 de lei. Nu l-au lăsat să voteze!

Un bărbat s-a ales cu o amendă consistentă și i s-a și interzis să voteze, după ce a vrut să facă scandal la o secție de votare.

Nu a vrut să poarte mască de protecție, a făcut scandal și a încasat o sancțiune pecuniară din partea polițiștilor.

Un bărbat care a refuzat cu încăpățânare să poarte mască de protecţie la intrarea într-o secţie de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a va trebui să achite o sumă semnificativă. Omul nu a vrut să se răzgândească nici atunci când i-a fost oferită o mască, s-a enervat şi a devenit recalcitrant. După ce a provocat un scandal de zile mari, a fost condus la sediul Poliţiei, acolo unde oamenii legii l-au amendat cu suma de 3.500 de lei, după cum a anunţat Cătălin Udrea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Bărbatul care a declanșat scandalul pe tema măștii de protecție, în vârstă de 56 de ani, a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice şi nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Potrivit reprezentantului IPJ Vâlcea, buna desfăşurare a procesului electoral nu a fost afectată.

„A refuzat şi a început să fie recalcitrant tulburând ordinea şi liniştea publică”

„La o secţie de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a prezentat un bărbat din municipiu care a fost oprit la intrarea în secţie, de poliţistul care asigura paza, deoarece bărbatul nu purta masca de protecţie. În momentul în care i s-a pus în vedere necesitatea purtării măştii de protecţie, fiindu-i oferită şi o mască, acesta a refuzat şi a început să fie recalcitrant tulburând ordinea şi liniştea publică prin strigate şi larmă”, a spus Cătălin Udrea.


Incidente la urne. S-a dus să voteze și s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei

Doi oameni au murit la secția de votare. Activitatea a fost suspendată


În judeţul Vâlcea nu au fost înregistrate până în prezent alte incidente electorale, potrivit sursei citate.

În București, un bărbat a fost amendat cu suma de 2.000 de lei, pentru că a sunat la numărul de urgență 112 și a reclamat că o persoană aflată la o secție de votare refuza să poarte mască. Polițiștii l-au sancționat după ce, în urma verificărilor, au constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.