Evenimentul Zilei > International > Un român va regreta toată viața întâlnirea cu carabinierii italieni. Ce i-au făcut când le-a oferit mită
Un român va regreta toată viața întâlnirea cu carabinierii italieni. Ce i-au făcut când le-a oferit mită

Un român va regreta toată viața întâlnirea cu carabinierii italieni. Ce i-au făcut când le-a oferit mită

Un român aflat în Italia va regreta toată viața momentul în care încercat să-i mituiască pe carabinerii care intenționau să-l sancționeze pentru mai multe infracțiuni rutiere.

Un român aflat în Italia a încercat să corupă carabinierii care l-au oprit în trafic. Aceștia intenționau să-l sancționeze pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier, iar românul a încercat să scape oferindu-le mită. S-a întâmplat în localitatea San Severo, în provincia Foggia din Puglia.

Inițial românul, la volanul autoturismului, în care se mai aflau soția și copiii săi, a încercat să scape cu fuga de carabinieri. Aceștia s-au lansat în urmărirea sa, iar după aproximativ patru kilometri, au reușit să-l oprească. Urmărirea a fost întreruptă numai datorită traficului intens din zonă.

„În după-amiaza zilei de 5 aprilie, o patrulă a Secției Radiomobile a Companiei Carabinierilor din San Severo, care se afla în trecere prin zona industrială ASI (în Foggia – n.r.), a interceptat un autovehicul și a decis să-l controleze, ordonând șoferului să oprească. Acesta, însă, a dat startul unei urmăriri spectaculoase pe SS16 (Strada Statală 16 – n.r.) cu depășiri periculoase pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată într-un comunicat de presă emis de carabinierii din Foggia.

În momentul în care l-au ajuns, carabinierii i-au reproșat că au pus în pericol atât viața sa și a familiei sale, cât și pe a celorlalți șoferi aflați în trafic. Mai mult, ei au descoperit că românul nu avea permis de conducere și nici asigurare sau revizie la autoturism.

„La bordul autoturismului, condus de un bărbat de naționalitate română, erau prezenți și soția și copiii lor minori. La finalizarea verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu a avut niciodată permis de conducere și că autovehiculul nu avea revizia făcută și nici asigurare”, se mai precizează în comunicat.

Tentativa de mituire l-a dus la pușcărie

Drept urmare, carabinierii au decis să-l sancționeze pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier și să-i pună mașina sub sechestru. Ca să scape, românul a încercat să le ofere 300 de euro, șpagă.

„În momentul în care carabinierii au trecut la emiterea a diferite sancțiuni pentru încălcarea Codului Rutier și la sechestrarea mașinii, conducătorul autovehiculului, le-a oferit suma de 300 de euro pentru a nu-și face datoria. În fața refuzului ferm din partea militarilor, în loc să renunțe, bărbatul a mărit oferta”, se mai arată în comunicarea carabinierilor.

Acesta a mai plusat cu 100 de euro, conform unor surse locale.

În replică, militarii l-au condus la secție și l-au pus sub arest pentru instigare la corupție și ultraj. Acum, pe lângă infracțiunile de natură rutieră, el va fi anchetat și pentru aceste infracțiuni legate de corupție și riscă să ajungă la închisoare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.