Evenimentul Zilei > International > Dat pe mâna carabinierilor. Tâlhar din România, prins de un primar din Italia
Dat pe mâna carabinierilor. Tâlhar din România, prins de un primar din Italia

Dat pe mâna carabinierilor. Tâlhar din România, prins de un primar din Italia

Un tânăr de 25 de ani, originar din România, a fost prins de primarul unui mic orășel italian, după o cursă care s-a întins pe mai mulți kilometri.

Dat pe mâna carabinierilor. Acum două zile, mai exact pe data de 17 martie 2021, un recidivist de origine română a decis să dea atacul la un bancomat. Mai exact, spun procurorii italieni a pândit bancomatul până când o persoanăa scos o sumă mai generoasă, și a decis să comită o tâlhărie.

Victima, o femeie, a ajuns la bancomatul cu pricina de unde a scos suma de 500 de euro. Românul a decis că este vremea să acționeze și a comis infracțiunea. Spre ghinionul lui, femeia a început să țipe ca din ”gură de șarpe” după ajutor.

Întâmplarea a făcut ca prin zonă să treacă chiar primarul orașului Carpi, din provincia Modena, pe numele său Alberto Bellelli. Fost atlet de performanță, primarul nu a stat prea mult pe gânduri, a coborât din mașină și a început o cursă totală pe străzile micuțului oraș italian pentru prinderea infractorului. Românul nu a avut practic nicio șansă fiind prins în scurt timp de primarul alergător, care a avut și un ajutor neașteptat.

A implorat milă. Dat pe mâna carabinierilor

Martorii, citați de jurnalul local, spun că primarul l-a prins în câteva minute pe tâlhar. Când a fost prins, românul de 25 de ani s-a apucat să strige în gura mare: ”aveți milă, am copii”.

Pentru a scăpa de ”mort”, limbaj folosit de hoți, adică banii, românul i-a aruncat pe jos. Povestea prinderii tâlharului român a captivat micul orășel. Oamenii povestesc că în urmărire s-a lansat și un angajat al Primăriei din Carpi, Norberto Carboni. Acesta a observat că primarul fugea după răufăcător și a decis să acționeze. Omul a intuit că românul va urma un anumit traseu și a mers pe scurtătură și i-a ieșit în față.

„Am strigat la el să se oprească, fiindcă n-avea scăpare și era înregistrat de camerele de supraveghere video. Când l-am prins, i-am pus mâna pe umăr și l-am condus înapoi la bancomat pentru a-l pune să-și ceară scuze de la femeia jefuită”, a spus primarul din Carpi.

Tâlharul a fost predat carabinierilor chiar de către locanicii care l-au prins, chiar din fața băncii unde a jefuit-o pe femeie. Infractorul a fost identificat ca fiind român, în vârstă de 25 de ani, care locuiește în nordul Italiei.