Dat pe mâna carabinierilor. Acum două zile, mai exact pe data de 17 martie 2021, un recidivist de origine română a decis să dea atacul la un bancomat. Mai exact, spun procurorii italieni a pândit bancomatul până când o persoanăa scos o sumă mai generoasă, și a decis să comită o tâlhărie.

Victima, o femeie, a ajuns la bancomatul cu pricina de unde a scos suma de 500 de euro. Românul a decis că este vremea să acționeze și a comis infracțiunea. Spre ghinionul lui, femeia a început să țipe ca din ”gură de șarpe” după ajutor.

Întâmplarea a făcut ca prin zonă să treacă chiar primarul orașului Carpi, din provincia Modena, pe numele său Alberto Bellelli. Fost atlet de performanță, primarul nu a stat prea mult pe gânduri, a coborât din mașină și a început o cursă totală pe străzile micuțului oraș italian pentru prinderea infractorului. Românul nu a avut practic nicio șansă fiind prins în scurt timp de primarul alergător, care a avut și un ajutor neașteptat.

A implorat milă. Dat pe mâna carabinierilor

Martorii, citați de jurnalul local, spun că primarul l-a prins în câteva minute pe tâlhar. Când a fost prins, românul de 25 de ani s-a apucat să strige în gura mare: ”aveți milă, am copii”.

Pentru a scăpa de ”mort”, limbaj folosit de hoți, adică banii, românul i-a aruncat pe jos. Povestea prinderii tâlharului român a captivat micul orășel. Oamenii povestesc că în urmărire s-a lansat și un angajat al Primăriei din Carpi, Norberto Carboni. Acesta a observat că primarul fugea după răufăcător și a decis să acționeze. Omul a intuit că românul va urma un anumit traseu și a mers pe scurtătură și i-a ieșit în față.

„Am strigat la el să se oprească, fiindcă n-avea scăpare și era înregistrat de camerele de supraveghere video. Când l-am prins, i-am pus mâna pe umăr și l-am condus înapoi la bancomat pentru a-l pune să-și ceară scuze de la femeia jefuită”, a spus primarul din Carpi.

Tâlharul a fost predat carabinierilor chiar de către locanicii care l-au prins, chiar din fața băncii unde a jefuit-o pe femeie. Infractorul a fost identificat ca fiind român, în vârstă de 25 de ani, care locuiește în nordul Italiei.