Evenimentul Zilei > International > Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate
Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate

Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate

Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate, ţinând cont că în prezent cresc cazurile de COVID-19, decesele şi spitalizările.

Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate.  Ministerul Sănătăţii italian a anunţat marţi că ţara a înregistrat 376 de noi decese. Faţă de 318 în ziua anterioară.

Autorităţile sanitare din Italia estimează că s-ar putea reveni la normalitate, în urma pandemiei de COVID-19, într-un interval cuprins între 7 şi 15 luni. Dar în anumite condiții car țin strict de vaccinarea populației și protecția oferită de vaccin.

Ministerul Sănătăţii din Italia vine cu veşti proaste. Când se va reveni la normalitate

„Dacă presupunem că vaccinarea oferă protecţie şi împotriva infectării, nu doar împotriva îmbolnăvirii, şi protejează pentru cel puţin doi ani, vaccinând 240.000 de persoane zilnic am putea reveni la normalitate în 7-15 luni”, a declarat, marți, directorul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii italian, Gianni Rezza.

„Frânarea variantelor mai periculoase (ale coronavirusului) şi domolirea progresiei pandemiei sunt fundamentale pentru protejarea campaniei de vaccinare. Dacă facem acum eforturi, cu această strategie vom avea un efect pozitiv în câteva luni”.

Rezza a mai spus că pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, în lunile următoare ar putea fi autorizate şi alte vaccinuri. Iar primul aşteptat fiind cel produs de Johnson & Johnson, care ar putea fi autorizat săptămâna aceasta de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Italia a înregistrat 376 de noi decese asociate COVID-19, faţă de 318 în ziua anterioară

„Nu poate exista un plan perfect de vaccinare, a concluzionat Rezza. Dar este nevoie de o accelerare foarte puternică a campaniei de vaccinare”.

Luni, 231 de noi pacienţi au ajuns la terapie intensivă, iar marţi 278.

În Italia s-au administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin. Mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.

„Dacă infecțiile cresc câteva săptămâni de izolare cu măsuri naționale sunt binevenite. Şi apoi nu se va mai închide niciodată nimic, cu vaccinurile pe care le avem.  Acest lucru a declarat președintele Emilia-Romagna Stefano Bonaccini la Cartabianca Rai3, pe ipoteza unor restricții mai mari la nivel național”, scrie ANSA.