Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala, în carantină? Ministerul Sănătății nu lasă loc de interpretări
Capitala, în carantină? Ministerul Sănătății nu lasă loc de interpretări

Capitala, în carantină? Ministerul Sănătății nu lasă loc de interpretări

Bucureștiul intră în carantină? Este una dintre întrebările la care a răspuns Andreea Moldova, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Capitala, în carantină? După ce rata de infectare în București a crescut simțitor în ultimele zile, Capitala a intrat în scenariul roșu. Astfel, începând de de 8 martie, ora 00:00 teatrele, restaurantele și cinematografele se reînchid pentru cel puțin 14 zile. Având în vedere că mai multe orașe din România au intrat deja în carantină din cauza ratei crescute a infectării, bucureștenii se întreabă ce urmează să se întâmple în Capitală în cazul în care rata va crește.

Duminică seară, la un post de televiziune, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări cu privire la un posibil lockdown al Capitalei.

„Deocamdată nu avem acei indici care să ne susţină aceste lucruri. Dar dacă lucrurile continuă şi se constată în continuare o creştere, la fel cum o vedem în ultimele zile, nu foarte multe, posibil să se ajungă acolo. E de văzut”, a declarat Andreea Moldovan.

Capitala, în carantină? „Dacă iarăşi suntem prea relaxaţi, lucrurile degenerează”

„Dacă noi toţi, la nivel de ţară, de populaţie, realizăm că este o problemă care încet-încet creşte şi ne redresăm, avem şanse să nu ajungem la acest scenariu. Tot ceea ce s-a făcut în această pandemie a fost un acordeon şi la noi şi în alte ţări. În sensul în care s-au restricţionat nişte măsuri, a fost bine, a scăzut numărul de cazuri, după care relaxăm, vedem. Dacă suntem cu toţii conştiincioşi, avem rezultate bune. Dacă iarăşi suntem prea relaxaţi şi ne bucurăm de prea multă libertate, vedem că lucrurile degenerează”, a afirmat Andreea Moldovan.

Bilanț coronavirus, 7 martie

Până astăzi, 7 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.900 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.560. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.172.074 de teste RT-PCR și 356.196 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.079 de teste RT-PCR (7.378 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.701 la cerere) și 5.096 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 47.069 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu. Iar 13.771 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.503 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 114 persoane.