Evenimentul Zilei > Social > Un român a inventat o mască de protecție revoluționară
Un român a inventat o mască de protecție revoluționară

Un român a inventat o mască de protecție revoluționară

Ciprian Burzo a inventat o mască de protecție inteligentă, care se conectează la telefon. Designul a fost premiat la un concurs MIT Media Lab.

O mască de protecție facială echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din zona înconjurătoare, proiectată de un inginer român, a câștigat premiul întâi la un concurs MIT Media Lab.

Designul premiat al românului Ciprian Burzo, denumit, „Social Mask”, este o mască minimalistă și transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un smartphone.

Social Mask se conectează la o aplicație din telefonul mobil pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, scrie Digi 24.

Designul, care este încă un prototip în curs de dezvoltare, a câștigat un concurs MIT Pandemic Response Lab, care le-a cerut inginerilor și designerilor să vină cu răspunsuri creative care să reinventeze materialele de protecție a feței și echipamentele pentru protecția individuală (PPE).

„Conectarea măștii la smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian Burzo . „Trebuie să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor fi prezentate cu siguranță în masca viitorului”, a adăugat Ciprian, scrie The Calvert Journal.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE