Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou focar de infecție a izbucnit în România, într-un centru unde sunt cazați migranți. Medicii, în alertă
Un nou focar de infecție a izbucnit în România, într-un centru unde sunt cazați migranți. Medicii, în alertă

Un nou focar de infecție a izbucnit în România, într-un centru unde sunt cazați migranți. Medicii, în alertă

Există probleme la Timișoara, într-un centru rezervat migranților, după ce mai multe persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele zile.

Un nou focar de infecție cu coronavirus a fost depistat la un centru al migranților din România. Se întâmplă la Timișoara, la centrul de carantinare a migranţilor de la Liceul „Dimitrie Leonida” din orașul de pe Bega. Mai întâi, 17 persoane au fost depistate pozitiv. Ulterior, trei dintre acestea au avut teste cu rezultat negativ. După cum au anunțat reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei.

În aceste condiții, membrii ai personalului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara va face o evaluare a stării de sănătate a migranţilor din acest centru.

Migranții vor fi evaluați medical miercuri

29 dintre migranţii aflați în centrul respectiv sunt declaraţi contacţi şi trebuie să fie ţinuţi sub observaţie medicală. În total, în centrul de la Liceul „Dimitrie Leonida” sunt înregistraţi 101 migranți. De acest centru de cazare răspunde Primăria Timişoara, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială.

„La testările de astăzi, un număr de trei persoane din cele 17 s-au negativat, rămânând aşadar un focar cu 14 persoane pozive. La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgenţă care au vizat izolarea persoanelor pozitive, respectiv carantinarea contactilor direcţi în camere separate, precum şi sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interacţiunea şi răspândirea virusului”. Au anunțat cei de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Timişoara.

Sunt semnalate opt focare de coronavirus în județul Timiș

Mâine, transfugii vor fi supuși unei evaluări medicale de către doctorii de la Spitalul „Victor Babeș”. Altfel, în judeţul Timiş sunt semnalate opt focare de coronavirus. La trei primării din judeţ, la un cabinet notarial, la Penitenciarul Timişoara, la un cămin privat pentru persoane vârstnice şi la o firmă privată, precum şi la centrul de carantinare pentru migranţi.

Rata de infectare în acest județ este de 4,96 cazuri la o mie de locuitori, iar in ultimele 24 de ore au fost depistate 235 de noi cazuri.