Un nou aeroport în România. Când se va putea călători cu avionul în acest oraș

Un nou aeroport în România. Când se va putea călători cu avionul în acest oraș Sursa Foto: Arhiva EVZ

În viitorul apropiat, un nou aeroport din România urmează să fie inaugurat. Există posibilitatea ca primii turiști să ajungă pe acesta încă din luna septembrie, însă o dată oficială de deschidere nu a fost încă comunicată.

Mai exact, investițiile pentru modernizarea Aeroportului Internațional „Delta Dunării” au fost finalizate, iar turiștii vor putea ajunge în curând în Tulcea cu avionul.

Se deschide un nou aeroport, la Tulcea

Horia Teodorescu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, afirmă că conducerea aeroportului nu mai poate găsi nicio scuză în acest sens.

Conform declarațiilor sale, există discuții ample referitoare la acest aeroport, cu privire la absența aterizărilor și a sosirii avioanelor, precum și lipsa pasagerilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să ai legitimitatea să aduci o cursă cu pasageri, în primul rând trebuie să fii validat de Autoritatea Aeronautică Europeană care spune dacă îndeplinești condiționalitățile.

Nu puteam să avem aeroport, dacă n-aveai terminal, dacă nu aveai pistă, dacă nu aveai dotări, dacă nu aveai cum să spun toate dotările pentru siguranță”, a spus Horia Teodorescu, luni, la Antena 3 CNN.

Horia Teodorescu

Horia Teodorescu. Sursa foto: Facebook

Aeroportul, pregătit să încheie contracte pentru curse aeriene

Conform afirmațiilor lui Horia Teodorescu, aeroportul este pregătit să încheie contracte pentru curse aeriene, atât charter, cât și regulate de linie.

„Acum nu mai aveam nicio scuză. Deci, din momentul ăsta, atât președintele Consiliului Județean, cât și aeroportul în sine, conducerea aeroportului, nu mai are nicio scuză dacă din septembrie nu încep să aducă avioane”, a mai declarat Horia Teodorescu.

Începând din 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Tulcea a alocat 70 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii acestui aeroport prin patru proiecte finanțate din fonduri europene.

Avion

Avion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Horia Teodorescu a fost desemnat candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea (CJT), conform unui comunicat de presă emis de social-democrați.

Anterior, a deținut funcția de deputat PSD între anii 2008 și 2012 și a fost ales pentru trei mandate consecutive în calitate de șef al județului.