Zboruri anulate pe aeroportul din Munchen, din cauza activiștilor de mediu care s-au lipit de pistă

Zboruri anulate pe aeroportul din Munchen, din cauza activiștilor de mediu care s-au lipit de pistă Aeroportul Munchen. Sursa foto: X

Sâmbătă, în Germania, aproximativ 60 de zboruri au fost anulate pe Aeroportul din Munchen din cauza unei acțiuni desfășurate de activiștii de mediu. Un grup de protestatari a pătruns pe pistă și s-a lipit asfalt, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Astfel, aeroportul a fost temporar închis, ceea ce a dus la anularea a aproximativ 60 de zboruri. Mii de călători au fost afectați de această situație.

Haos pe aeroportul din Munchen din cauza activiștilor de mediu

Șase activiști de mediu s-au lipit de pista aeroportului, iar ulterior opt dintre ei au fost arestați.

Poliția a comunicat că situația e acum sub control, iar pistele pentru aterizări și decolări au fost deschise din nou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul Last Generation, care a orchestrat proteste similare în trecut, a revendicat responsabilitatea pentru această acțiune prin intermediul unei serii de postări pe platforma X, în care membrii săi sunt surprinși pe pistă, purtând pancarte.

Mai târziu, grupul a dezvăluit că șase persoane s-au așezat pe asfaltul pistei la ora locală 4:45 pentru a bloca avioanele, criticând în același timp guvernul de la Berlin pentru acordarea de subvenții companiilor aeriene în detrimentul celor feroviare.

Pe una dintre pancarte se putea citi: „Problema este guvernul, nu sărbătoarea de astăzi”, scria pe una dintre pancarte.

aeroport germania

Aeroport Germania. Sursa foto: Dreamstime.com

Acțiunea de protest de pe aeroportul din Munchen are loc în weekendul în care catlocii sărbătoresc sărbătoarea Rusaliilor.

„Asemenea acțiuni criminale pun în pericol traficul aerian și aduc prejudicii protejării climei pentru că nu provoacă altceva decât dispreț și furie”, a scris ministrul de Interne Nancy Faeser pe X. „Autorii trebuie pedepsiți cu fermitate”, a continuat ministrul.

Germania are nevoie de o nouă lege care să vizeze activiștii

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, a propus adoptarea unei noi legi care să clasifice astfel de acțiuni drept infracțiuni, sancționabile cu până la doi ani de închisoare.

Conform legislației actuale, aceste acțiuni sunt considerate contravenții.

Un reprezentant al aeroportului din Munchen a menționat că acesta a fost complet închis pentru decolări și aterizări timp de două ore.

Pasageri, aeroport

Aeroport. Sursa foto: Dreamstime.com

În total, aproximativ 60 de zboruri au fost anulate, iar alte 11 au fost redirecționate către alte destinații, cu posibilitatea de întârzieri pentru cele care urmau să decoleze ulterior.

Această perturbare a avut loc în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade pentru aeroportul din sudul Germaniei, traficul fiind comparabil doar cu cel din perioada Paștelui, potrivit Reuters.