Delta Dunării, transformată complet. Conexiuni mai rapide spre această regiune a țării

Delta Dunării, transformată complet. Conexiuni mai rapide spre această regiune a țării Sursa foto: Arhiva EVZ

Delta Dunării se numără printre cele mai cunoscute puncte de atracție turistică din România. Accesul spre acest colț al țării se va face mai ușor, după cele mai recente investiții în infrastructură. Pe lângă inaugurarea noului Aeroport din Tulcea, alte noi proiecte de infrastructură rutieră sunt pregătite pentru această zonă.

Acces mai rapid spre Delta Dunării

CJ Tulcea a inaugurat noul Aeroport din regiune, după ce acesta trecut prin ample lucrări de reamenajare și extindere. În plus, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat investiții semnificative în infrastructura rutieră din județul Tulcea. Acestea vor facilita accesul către Delta Dunării și vor contribui la creșteri semnificative în sectorul  turismului.

Aeroport Tulcea

Sursa foto: Facebook

„Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni. ”, conform CJ Tulcea.

Alte lucrări în regiune

Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și alte lucrări de modernizare a infrastructurii aeroportuare. Printre acestea se numără modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor. În ultimii ani, aeroportul care facilitează accesul spre Delta Dunării a trecut și prin lucrări de extindere a pistei și a fost dotat cu noi sisteme de securitate și control.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Odată cu punerea în operare a noului terminal de pasageri, aeroportul din Tulcea devine, în sfârșit, atractiv pentru companiile aeriene și întregește planul integrat, elaborat de Consiliul Județean, pentru conectarea eficientă a județului pe cale aeriană, navală și rutieră.”, au mai transmis reprezentanții CJ Tulcea.

CJ Tulcea, Delta Dunării

Sursa foto: Facebook

Investiții de infrastructură rutieră în județul Tulcea. Conexiuni rapide cu Delta Dunării

Ministrul Transporturilor a precizat că se fac noi investiții legate de infrastructura rutieră din județul. Astfel, conexiunile cu Delta Dunării vor fi mai rapide. Sorin Grindeanu a subliniat că valoarea proiectelor rutiere și navale din acest județ a depășit pragul de 588 de milioane de euro.

„Podul suspendat peste Dunăre oferă județului Tulcea, încă de anul trecut, o conexiune rutieră directă cu Muntenia și mai departe cu celelalte regiuni ale României. La acest obiectiv se adaugă alți peste 145 de km de drumuri noi care urmează să devină parte a infrastructurii rutiere din județ. Portul Sulina și Bara Sulina sunt infrastructuri definitorii pentru județul Tulcea, iar investițiile în modernizarea acestora vor contribui la dezvoltarea într-un ritm accelerat al economiei tulcene.”, a explicat Sorin Grindeanu.