Evenimentul ZileiPoliticaGuvernul a cadorisit județul Tulcea cu investiții de anvergură

Guvernul a cadorisit județul Tulcea cu investiții de anvergură

Guvernul a cadorisit județul Tulcea cu investiții de anvergură
Podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila, drumul expres, care va lega Tulcea de Constanța, Sala Sporturilor din municipiu și extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență, sunt investițiile care vor fi finalizate până în 2022, potrivit autorităților din județul Tulcea. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat conducerea județului că a trimis la Bruxelles, la Comisia Europeană, cererea de finanțare pentru decontarea din bani europeni pentru podul Tulcea –Brăila.

După ce, seara trecută, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost să veifice stadiul lucrărilor la podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila, astăzi s-a văzut și cu administrația județeană, el fiind și deputat de Tulcea. El l-a informat pe președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, că “obiectivul de investiții cel mai important la ora actuală pentru România”, podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila, are ca termen de finalizare asumat de constructor luna august 2022, înainte de termen. A mai anunțat, de asemenea, că vineri, a fost trimisă la Bruxelles, la Comisia Europeană, cererea de finanțare pentru decontarea acestui obiectiv din bani europeni.          

 

“Valoarea acestui obiectiv este de aproximativ 550 milioane de euro, din care vreo 340 de milioane de euro sunt fonduri europene și pentru care ieri, ca ministrul interimar al Fondurilor Europene, am trimis la Comisia Europeană întregul pachet de documente, astfel încât să putem cere rambursarea banilor deja cheltuiți pentru acest proiect. S-au cheltuit deja peste 100 de milioane de lei pentru organizare de șantier și lucru efectiv până în prezent, iar avansul pentru constructor poate fi trimis până la finalul lunii iunie, undeva spre 300 de milioane de lei. Noi avem deja bani prevăzuți în buget, așa că nu mai are nimeni niciun motiv să spună că acest obiectiv nu se face. Cine trece prin zonă, poate vedea că se lucrează în mod susținut“, a declarat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.

 

Potivit președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu, în 2022 vor fi finalizate și alte investiții importante pentru județ. Este vorba de de Portul Tulcea, “pentru care s-a semnat cererea de finanțare”, și drumul expres, pentru care se depun ofertele până la data de 3 iunie, după ce s-a cerut o extindere a termenului de depunere. „Termenul de finalizare este finalul anului 2022, maxim începutul anului 2023, astfel încât podul finalizat să aibă și partea de descărcare până la Tulcea și Tulcea-Constanța. În ceea ce privește investițiile privind Sala Sporturilor din municipiu și extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență, licitațiile se vor lansa în luna iunie”, a încheiat Horia Teodorescu.

 


Accesează: