Evenimentul Zilei > Sport > Un medaliat olimpic a ajuns la închisoare. A pus la cale o afacere pe cât de tentabilă, pe atât de ilegală
Un medaliat olimpic a ajuns la închisoare. A pus la cale o afacere pe cât de tentabilă, pe atât de ilegală

Un medaliat olimpic a ajuns la închisoare. A pus la cale o afacere pe cât de tentabilă, pe atât de ilegală

Nathan Baggaley, multiplu campion mondial, medaliat de două ori cu argint la Jocurile Olimpice în competiția de caiac-canoe, a fost condamnat la 25 de ani după gratii de justiția australiană. Baggaley a fost găsit vinovat pentru rolul său în încercare de a introduce în țară cocaină în valoare de 200 de milioane de dolari

În urmă cu șaptesprezece ani, sportivul australian Nathan Baggaley a câștigat două medalii de argint în doar câteva ore șla Olimpiadă. Marți, însă, toată gloria sa sportivă a pălit. Numeni nu-i va mai menționa de acum înainte numele fără a pomeni de condamnarea la 25 de ani după gratii pentru rolul său într-o afacere fabuloasă de trafic de droguri.

Planul de îmbogățire a eșuat lamentabil

Împreună cu fratele său mai mic, Nathan a pus la cale un plan îndrăzneț, dar lucrurile au eșuat în mod catastrofal. Dru Baggaley, împreună cu un complice pe nume Anthony Draper s-au aventurat mai mult de 360 ​​km în larg pe o barcă gonflabilă cu carcasă rigidă (RHIB) pentru a întâlni un vas străin care transporta pachetele de cocaină.

Cei doi bărbați au recuperat valoroasele pachete aruncate de pe navă după o călătorie de 11 ore. La întoarcere, au fost, însă, nevoiți să arunce drogurile în mare în timp ce erau urmăriți de o navă a marinei australiene. Au fost, însă, prinși înainte de a putea ajunge pe continent.
Pachetele recuperate, împreună cu cele care aveau să fie aduse la țărm de ocean, conțineau cocaină cu o valoare cuprinsă între 130 și 200 de milioane de dolari.

Ancheta a scos la iveală întreaga conspirație

Ancheta a scos la iveală faptul că numărul de înmatriculare al bărcii fusese acoperit cu o bandă adezivă care purta amprentele lui Nathan Baggaley.

Judecătorul australian a respins afirmația lui Dru Baggaley că ar trebui condamnat doar pentru intenția sa de a face trafic de tutun. Nici argumentul că rolului lui Nathan Baggaley a fost minim, el ajutându-și, pur și simplu, fratele nu a fost luat în considerare.
Judecătorul a stabilit că fostul campion mondial era „implicat activ în încercarea de trafic de cocaină” și urma să primească o recompensă substanțială pentru serviciile sale.
Nathan Baggaley a fost cel care a cumpărat ambarcațiunea , o remorcă, un sistem GPS și un telefon prin satelit, toate în valoare de peste 100.000 de dolari.
Drept urmare, Dru Baggaley a fiost considerat „principalul organizator al tentativei de trafic de cocainei”, știa că erau implicate o cantitate mare de droguri și l-a recrutat pe Draper pentru a merge la mare cu el.

S-au stabilit, de asemenea,. că Nathan Baggaley știa despre călătorie cu o zi înainte ca bărbații să plece pe mare „pentru a recupera o cantitate mare” de cocaină.

Pedepse extrem de dure

Drept urmare, judecătoarea de la Curtea Supremă din Brisbane, Ann Lyons, l-a condamnat pe Dru Baggaley, în vârstă de 39 de ani, la 28 de ani de închisoare.

Nathan Baggaley, în vârstă de 45 de ani, a primit 25 de ani. Va trebui să ispășească 12 ani de detenție înainte de a fi eligibil pentru eliberare condiționată, în timp ce Dru va fi eligibil după 16 ani.
Draper – un pescar profesionist – a fost condamnat la 13 ani după gratii după ce a pledat vinovat și a depus mărturie împotriva fraților.

Frații Baggaley au un palmares impresionant în ce privește drogurile

Frații Baggaley au mai fost închiși în 2009 și 2015 pentru infracțiuni legate de droguri. Dru Baggaley a petrecut, de altfel, 11 ani și jumătate din ultimii 14 după gratii, scrie Daily Mail.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: